Αποκαλυπτικά Σημάδια σε μια Εποχή (Πνευματικής) Κρίσης

20/05/12 by

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί την ομιλία που εκφώνησα στα πλαίσια του Β’ Πανελλαδικού Συμποσίου Αναζήτησης που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Μαΐου 2012 στην Αθήνα (βλ. εδώ).

Τον Φεβρουάριο του 2011, στο Κάιρο της Αιγύπτου, και κατά την διάρκεια συμπλοκών μεταξύ των πολιτών με στρατιωτικές δυνάμεις, κινηματογραφήθηκε η αιθερική, πράσινη φιγούρα ενός καβαλάρη να κινείτε ανάμεσα στους διαδηλωτές.

Τον Αύγουστο του 2011, στο Κίεβο της Ουκρανίας ηχογραφήθηκε μια αρκετά παράξενη και εφιαλτική φασματική «τρομπέτα» να καλύπτει τον ουρανό δίχως φανερή αιτία.

Παρόμοια περιστατικά παρατηρήθηκαν (και ηχογραφούνται έως σήμερα) σε δεκάδες άλλες χώρες του πλανήτη, μέχρι και την Ελλάδα, αφού αναφέρθηκαν περιστατικά παράξενων ήχων στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στους Ζωοφόρους της Κρήτης, αλλά και στην Άρτα.

Φτάνοντας στο 2012, και μόνο τους τρεις πρώτους μήνες, σημειώθηκε η πτώση χιλιάδων νεκρών πουλιών από τον ουρανό στις ΗΠΑ, ξεβράστηκαν 20 τόνοι νεκρών ψαριών στη Νορβηγία, ενώ σε διάφορα άλλα σημεία του κόσμου βρέθηκαν εκατοντάδες νεκρές χελώνες, δελφίνια, ακόμη και ελάφια!

Μεγάλοι σεισμοί συγκλόνισαν την Ασία, όπως αυτός στην Ιαπωνία και στις Φιλιππίνες, που και οι δυο άγγιξαν τα 7 Ρίχτερ. Λίγο αργότερα στο Μεξικό (7,8 Ρίχτερ) και στην Ινδονησία (8,9 Ρίχτερ), ενώ παράξενα σύννεφα σε Φλόριντα και Βραζιλία τρομοκράτησαν τους κατοίκους.

Και όλα τα παραπάνω, συνοδεύονται από συνεχόμενους αεροψεκασμούς (chemtrails), την δραματική μείωση στον πληθυσμό των μελισσών, την πρωτόγνωρη αύξηση στην εμφάνιση Αγνώστων Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων, πυρκαγιές βιβλικών διαστάσεων στην Χιλή, ένα μίνι παγετώνα στην Ευρώπη με θερμοκρασίες που άγγιξαν μέχρι και τους -38 βαθμούς κελσίου στην Τσεχία, τον Ήλιο να απειλεί να καταστρέψει τον τεχνολογικά εξαρτώμενο πολιτισμό μας κάπου ανάμεσα στον ερχόμενο Σεπτέμβρη και τον Μάιο του 2013, και φυσικά την τρέχουσα παγκόσμια Κρίση που όλοι γνωρίζουμε εξαιρετικά καλά.

Τελικά τι συμβαίνει: Μήπως ο Κόσμος πλησιάζει στο Τέλος του;

Εκ πρώτης όψεως όλα αυτά και πολλά ακόμη είναι σημάδια της Συντέλειας την οποία προείδαν πολλοί διορατικοί και προφήτευσε ο Ιωάννης της Πάτμου.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Οδεύουμε δηλαδή προς το Τέλος των Ημερών;

Αν εξετάσουμε ψύχραιμα και προσεχτικά ένα προς ένα όλα τα παραπάνω περιστατικά, θα δούμε πως δεν είναι όλα όπως ακριβώς φαίνονται.

Για παράδειγμα:

– Η λήψη της κάμερας που αποθανάτισε τον καβαλάρη στην Αίγυπτο, έγινε από απόσταση, και ήταν η αντανάκλαση από το σύμπλεγμα φωτισμού που προκαλούσαν τα φώτα του δρόμου σε συνδυασμό με το αυτοκίνητο που καιγόταν λίγα μέτρα πιο πέρα. Γι’ αυτό άλλωστε ο «καβαλάρης» φαίνετε να «καλπάζει» δεξιά, επειδή ακριβώς μετακινείτε και ο φακός δεξιά…

– Από την άλλη, το φαινόμενο με τους Παράξενους Ήχους, δεν είναι ακριβώς καινούργιο, καθώς ρυθμικοί βόμβοι παρατηρούνται συχνά στις αστικές περιοχές δεκαετίες τώρα. Συχνά πρόκειται για τον ήχο που προκαλεί ο άνεμος καθώς περνάει μέσα από σοκάκια και ταλαντεύει τα κρεμασμένα καλώδια. Άλλοτε, πρόκειται για ήχους που παράγουν βιομηχανικές ζώνες ή εκρήξεις από εργοτάξια για τα οποία το κοινό δεν έχει πάντα γνώση.

Συγκεκριμένα δε για το περίφημο περιστατικό στο Κίεβο, η ομοιότητα της αόρατης «τρομπέτας» με τους ήχους που παράγουν οι εξωγήινοι Reapers στο διάσημο παιχνίδι υπολογιστών Mass Effect, είναι τόσο μεγάλη που δύσκολα μπορεί κανείς να αγνοήσει αυτή την… «σύμπτωση»!

– Όσον αφορά δε την έξαρση των UFOs, δεν είναι τυχαίο που κατά πλειοψηφία, οι μαρτυρίες σήμερα φτάνουν από χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Κίνας όπου το μορφωτικό επίπεδο είναι χαμηλό.

Οι μαζικοί θάνατοι ζώων από την άλλη, σχετίζονται με την περιαυτολογική μόλυνση, με επιδημίες αλλά και με τον μαγνητικό αποπροσανατολισμό.

Ενώ το θέμα με τα chemtrails… ανεξάρτητα από τα επιχειρήματα αυτών που είναι υπέρ των συνωμοσιολογικών θεωριών, παραμένει αναπάντητο το εξής εύλογο ερώτημα: Αν όντως μας ψεκάζουν με επικίνδυνες ουσίες, τότε πως οι υπεύθυνοι διαφεύγουν τον κίνδυνο, από την στιγμή που βρίσκονται και αυτοί κάτω από τον ίδιο ουρανό;

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σημειώσω πως με όλες τις προηγούμενες παρατηρήσεις μου, δεν θέλω (και δεν μπορώ άλλωστε!) να ακυρώσω το σύνολο των παράξενων φαινομένων. Αντί αυτού, επικαλούμαι την κοινή λογική, την κριτική σκέψη και τον υγιή σκεπτικισμό ως μεθόδους έρευνας.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν τα συγκεκριμένα εργαλεία, μπορούμε να συμπεράνουμε εύκολα πως όλα τα παραπάνω φαινόμενα ενοποιήθηκαν βεβιασμένα στην συλλογική συνείδηση υπό ένα συγκεκριμένο πλαίσιο εσχατολογίας. Για ποιο λόγο όμως συνέβη αυτό;

Χωρίς αμφιβολία, οι περισσότεροι σ’ αυτή την αίθουσα βρισκόμαστε σε αναβρασμό λόγο των κοινωνικών και πολιτικο-οικονομικών εξελίξεων τα τελευταία χρόνια.

Αυτή η εσωτερική αναστάτωση όμως, παρατηρείτε αρκετό καιρό τώρα και σε παγκόσμια κλίμακα. Πρόκειται για μια βαθιά ανησυχία που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους και που συχνά συνδέεται με θεωρίες μιας κάποιας γενικευμένης πλανητικής καταστροφής.

Έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν έσχατες λύσης, όπως την κατασκευή καταφυγίων κάτω από το έδαφος, πλωτά καταφύγια, ατομικές σωσίβιες κάψουλες κ.ο.κ.

Σήμερα η κοινωνία των preppers (από το αγγλικό preparation, που σημαίνει προετοιμασία) αριθμεί αρκετές χιλιάδες μέλη σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ώστε να υπάρχουν ειδικά έντυπα ενημέρωσης και προετοιμασίας για το τέλος του κόσμου, εξειδικευμένα καταστήματα με όλα τα είδη που χρειάζεται κανείς για να επιβιώσει από την Συντέλεια, ακόμη και ιστοσελίδες γνωριμιών για εκείνον ή εκείνη που δεν θέλει να υποδεχτεί το Τέλος του Κόσμου χωρίς παρέα!

Και φυσικά, μέσα σε όλη αυτή την υστερία, υπάρχουν και ορισμένοι σύγχρονοι προφήτες, όπως ο ιεροκήρυκας Harold Camping που έγινε διεθνώς γνωστός τον περασμένο Μάιο, όταν μετά από (λανθασμένους όπως αποδείχτηκε) μαθηματικούς υπολογισμούς, κατέληξε στην ακριβή ημερομηνία για την περίφημη Αρπαγή των ενάρετων Χριστιανών, ξοδεύοντας εκατομμύρια σε διαφημίσεις σε όλο τον κόσμο.

Αντίστοιχα, η χώρα μας φιλοξενεί τον δικό της προφήτη, τον Εριμπάμπαλ, έναν αμερικάνο ο οποίος μαζί με την οικογένεια του, εγκαταστάθηκε σε ένα μικρό χωριό των Σερρών διότι ο Θεός του αποκάλυψε πως θα είναι αυτό το μοναδικό μέρος στον κόσμο που δεν θα καταστραφεί κατά την επερχόμενη Συντέλεια στις 19 Ιουλίου 2012!

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί ο κόσμος περιμένει με τόσο ζήλο την Συντέλεια;

Υπάρχουν εξαιρετικά πολλές ερμηνείες του γιατί ο άνθρωπος περιμένει σήμερα το Τέλος του Κόσμου.

Μια από αυτές έχει να κάνει με το θαύμα της επικοινωνίας. Βλέπετε, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε άμεσα και εύκολα το τι συμβαίνει στην άλλη γωνιά του πλανήτη. Έτσι, ενώ αξιοπερίεργες καταστροφές όπως αυτές που προανέφερα, λίγο ως πολύ γινόντουσαν από πάντα, η συγκέντρωση τους σε ένα ολιγόλεπτο πακέτο κατάλληλα επιμελημένης ειδησιογραφίας συνθέτει ένα καθόλου καθησυχαστικό αίσθημα!

Πίσω όμως από όλη αυτή την εσχατολαγνεία, κρύβεται κάτι πολύ βαθύτερο…

Όποιος έχει μελετήσει την Ιστορία, γνωρίζει πως σχεδόν κάθε γενιά είχε τη δική της προφητεία για την ημέρα που ο κόσμος θα καταρρεύσει. Πρόκειται επομένως για ένα διαχρονικό φαινόμενο, με σαφή ψυχολογικά αίτια.

Σήμερα, η ίδια αυτή αναμονή οφείλεται όχι τόσο στη συγκέντρωση αντικειμενικών δεδομένων (οι μετρήσεις άλλωστε των οικολογικών αλλαγών -αν και δυσάρεστες- δεν προβλέπουν πλήρη κατάρρευση του φυσικού συστήματος, αλλά τροποποίηση της υπάρχουσας τάξης!), αλλά στη νεότερη αντίληψη μας για τη ροή της Ιστορίας. Τι σημαίνει αυτό; Προσέξτε…

Αντίθετα από την αρχαία αντίληψη περί Χρόνου, η κυκλική ερμηνεία της Ιστορίας παραχώρησε τη σκυτάλη στην τελεολογική, που ο κύριος εκπρόσωπος της στην δυτική κουλτούρα υπήρξε και παραμένει ο Χριστιανισμός.

Έτσι, ο Χρόνος αποκτά αρχή, μέση και τέλος. Όλα συμβαίνουν με βάση το σχέδιο του Θεού και όλα αποσκοπούν στην ολοκλήρωση της βούλησής Του. Σε όλη τη διάρκεια λοιπόν της μετά Χριστόν Ιστορίας, υπήρξαν εκατοντάδες παραδείγματα από προφητείες που έφερναν τον κόσμο λίγο πιο κοντά στη στερνή του ώρα.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό να τελειώσει ο κόσμος;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι…

– Καταρχήν, ο τερματισμός της Ιστορίας παρουσιάζεται από τους προφήτες ως μια μεταβολή αποκατάστασης και δικαιοσύνης – λεπτομέρεια σημαντική για ταξικές κοινωνίες, όπου πλήττονται από ποικίλες μορφές ανισότητας.

– Έπειτα, αυτός που γνωρίζει τα μελλούμενα αποκτά υπεροχή, μπορεί να ασκεί δηλαδή έλεγχο στις συνειδήσεις των άλλων, αλλά κυρίως στους προσωπικούς του φόβους – γεγονός που σημαίνει πως η προφητεία προσφέρει την ψευδαίσθηση της εσωτερικής ασφάλειας!

– Και πιο σημαντικό από όλα: Εφόσον ο Χρόνος τελειώνει -όπως ακριβώς έχει προβλεφθεί- τα πάντα αποκτούν νόημα, η ζωή παύει να είναι χαοτική και η ανθρώπινη υπόσταση αποδεικνύεται σημαντική, αφού ο ίδιος ο Πλάστης του Σύμπαντος δέχεται να ασχοληθεί με την ταπεινή φύση των θνητών.

Αυτοί με λίγα λόγια είναι οι λόγοι που στηρίζουν την εσχατολογική ψυχολογία. Μόνο που θα ήθελα να σταθούμε λίγο παραπάνω στον τρίτο παράγοντα, αυτόν περί της αναζήτησης νοήματος…

Ζούμε σε μια εποχή επαναπροσδιορισμού, όπου όλες οι παλαιές σταθερές -στην πολιτική, στην κοινωνία, στην θρησκεία κ.ο.κ.- επιδέχονται ραγδαίες αλλαγές δημιουργώντας ένα κλίμα που επιτρέπει την ανάδειξη κάθε ονείρου, μαζί και οποιουδήποτε εφιάλτη!

Για κάποιους λοιπόν, ο αναβρασμός της εποχής μας, μας οδηγεί σε ένα Σημείο 0, σε ένα εφιαλτικό τέλμα δηλαδή που φέρει πινελιές από τα χειρότερα αποκαλυπτικά σενάρια που έχετε διαβάσει και δει στην λογοτεχνία του φανταστικού και στον κινηματογράφο.

Αντίθετα, κάποιοι άλλοι βιώνουν την όλη σύγχυση που επικρατεί ως αναπόσπαστο κομμάτι ενός εξελισσόμενου μονοπατιού που οδηγεί στο Σημείο Ω, δηλαδή στην ολική μεταστροφή του ανθρώπου και την ανέλιξη του σε κάτι άλλο και σαφώς ανώτερο.

Ανεξάρτητα από το αν ισχύουν οι απόψεις των μεν ή των δε, υπάρχει πιστεύω ένας κοινός παρανομαστής, μια βαθύτερη αλήθεια στην οποία αξίζει να στρέψουμε την προσοχή μας, πως δηλαδή αυτό που αποζητούμε, δεν είναι η καταστροφή του κόσμου αλλά η μεταμόρφωση του.

Το τελευταίο διάστημα, η ιδέα αυτή κυριαρχεί σε πολλούς κύκλους, ενώ την έχουν ασπαστεί οι περισσότεροι οπαδοί του Φαινομένου 2012.

Έχοντας βλέπετε κουραστεί από τις υπερβολικές θεωρίες της καταστροφολογίας, δεν είναι λίγοι αυτοί που στρέφονται σε περισσότερο μεταφυσικές ερμηνείες που αναφέρονται σε ένα επικείμενο συνειδησιακό άλμα.

Βέβαια, ακόμη και αυτή η οπτική δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη από την βιομηχανία του εναλλακτικού.

Βιβλία, περιοδικά, σεμινάρια, ιδρύματα, εκπομπές και κάθε λογής επικοινωνιακά και εμπορικά μέσα έχουν παντρέψει την έννοια της συλλογικής μεταμόρφωσης με επιπλέον εναλλακτικές θεματικές -όπως τα πλανητικά βιοενεργειακά ρεύματα και τα αγροφλυφικά σχήματα, το channeling και 5η διάσταση, οι αστρικές πύλες και το UFOmysticism, ο σαμανισμός και ο εσωτερικός Χιλιασμός- δημιουργώντας αμφίβολα αμαλγάματα που μαρτυρούν τον επιπόλαιο βαθμό με τον οποίο αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος την έννοια της πνευματικότητας και της αυτοπραγμάτωσης.

Ακολουθώντας απλά την εκλεκτική προσέγγιση και τον επιδερμικό συγκρητισμό, οι περισσότεροι σήμερα αναμειγνύουν ριζικά αντίθετες απόψεις, για να δικαιολογήσουν την ανάγκη τους για αλλαγή.

Και κάπως έτσι, το 2012 ορίζεται στην κοινωνική μας συνείδηση σαν η στιγμή της εξόδου από τη μηχανοποιημένη κοινωνία μας. Είναι ο χρόνος της αφύπνισης, όχι όμως του ανώτερου εαυτού, αλλά της υπνωτισμένης επιθυμίας μας να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο!

Η ιδέα της συλλογικής εξέλιξης βέβαια δεν είναι καινούργια. Αλλά το σύγχρονο ρεύμα σκέψης, που σχετίζεται με το περίφημο συνειδησιακό άλμα που είναι να συμβεί (ή να ξεκινήσει) το 2012, έχει τις βάσεις του στο έργο του φιλοσόφου Πιερ Τεγιάρ ντε Σαρντέν (1881-1955).

Ο Σαρντέν -συνδυάζοντας τα πορίσματα της βιολογίας, της ψυχολογίας και της φυσικής της εποχής του- κατέληξε στο ότι, εφόσον ο άνθρωπος ανέπτυξε κάποτε συνείδηση, αυτό σημαίνει πως σε κάποια ιστορική στιγμή, η εξέλιξή του θα υπερβεί τα όρια τους σώματος (βιόσφαιρα) για να μεταμορφωθεί εντέλει σε μια νέα ύπαρξη πλήρους συνειδητότητας (νοόσφαιρα).

Σ’ αυτό ακριβώς το θεωρητικό μοντέλο βασίστηκαν αργότερα οι συγγραφείς του 2012, και συνδυάζοντας έννοιες κοινωνικής μηχανικής, θεώρησαν πως το Σημείο Ω του Σαρντέν απαντάται ημερολογιακά στις 21/12/2012, οπότε και η τεχνοκρατούμενη κοινωνία μας (τεχνόσφαιρα) θα ακολουθήσει καινούργια πνευματοκρατούμενα μονοπάτια!

Πρόκειται όμως ο άνθρωπος να αλλάξει πραγματικά; Μπορεί να οδηγήσει αυτή η Κρίση στην πολυπόθητη μεταμόρφωση;

Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ναι, και αυτό διότι όπως κάθε τι άλλο στην ζωή, έτσι και η Κρίση δεν είναι παρά η εξωτερική εκδήλωση από το στάδιο μιας εσωτερικής εξελισσόμενης χρυσοποιίας.

Το αρχέτυπο που ωθεί τον άνθρωπο στην διεύρυνση της συνειδητότητας του, παραμένει ζωντανό σήμερα όσο ποτέ. Μόνο που για να επέλθει αυτή η μεταμόρφωση, το άτομο αλλά και η κοινωνία, θα πρέπει να περάσουν από αλλεπάλληλα στάδια δοκιμασιών -από μικρούς θανάτους και αναγεννήσεις αν προτιμάτε- μέχρι ωσότου η ουσία της ανθρώπινης φύσης, δηλαδή ο αληθινός και άσβηστος Εαυτός μας, να αποκαλυφτεί σαν μυστικός ήλιος που αναδύεται μέσα από τα σκοτεινά σπήλαια.

Η εικονογραφία αυτής της εσωτερικής αλχημείας συνοδεύει τον άνθρωπο από τα βάθη της Ιστορίας και αποτελεί το κυρίως θέμα των Μυστηρίων, από την εποχή των Ελευσίνιων μέχρι σήμερα.

Αν λοιπόν θέλουμε να βρούμε το νόημα πίσω από τα παράξενα φαινόμενα που φαίνεται να έχουν κατακλύσει τον πλανήτη μας τελευταία, θα πρέπει να το αναζητήσουμε όχι στην (παρα)φιλολογία της καταστροφολογίας -που σκιάζει παρά ελευθερώνει το πνεύμα- αλλά στην μεταφυσική τους σημειολογία – ως σημάδια δηλαδή της αποκάλυψης όχι του τέλους των ημερών, αλλά της εσωτερικής μας ανάγκης για τελείωση του εαυτού μας.

Εύλογα κάπου εδώ μπορείτε να με ρωτήσετε αν η μεταστοιχείωση αυτή είναι να συμβεί σύντομα. Πιστεύω πως όχι, τουλάχιστον όχι σε μαζικό επίπεδο. Είναι όμως εφικτή άμεσα στις καρδιές των γνήσιων αναζητητών. Το μόνο που χρειάζεται είναι όραμα. Και στην Φιλοσοφία, όπως και στην Ιστορία, μπορούμε να βρούμε όλα τα εφόδια για να υλοποιήσουμε την Χρυσή Εποχή που ακολουθεί πάντα, τις Σκοτεινές Νύχτες της ψυχής μας.

Related Posts

Tags

Share This

6 Comments

  1. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Μάριος Π. Π. ‎.
    Μου άρεσε πολύ η ομιλία που εκφώνησες.Ειδικά η συνοδεία των εικόνων, πιστεύω, ήταν πολυ σημαντική.

  2. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Iakovos Patiniotis ‎
    “[…]Το μόνο που χρειάζεται είναι όραμα.[…]” Φυσικά. Για να επέλθει η αλλαγή, αλλά και γενικότερα η κάθε δράση χρειάζεται το όρομα. Να δεις τον στόχο σου. Να τον αισθανθείς. Η αρχή γίνεται με το όρομα. Το τέλος με την αλλαγή. Στη μέση όμως είναι το δεύτερο απαραίτητο συστατικό για κάθε ενέργεια. Η δύναμη. Το όραμα για να γίνει πραγματικότητα χρειάζεται ενέργεια, δύναμη. Από το πιο μικρό, μέχρι το πιο μεγάλο πράγμα στον κόσμο χρειάζεται ενέργεια για να δράσει.
    Η μεταστοιχείωση μπορεί να συμβεί. Αρκεί να υπάρχει πρώτα απ’ όλα όραμα και ύστερα η ψυχική δύναμη. Διότι, χωρίς το όραμα, δεν ξέρουμε που πάμε, πάμε στα τυφλά. Χωρίς την ψυχική δύναμη/θέληση δεν θα αντέξουμε την αλλαγή και τελικά δεν θα συμβεί.
    Αυτά τα λίγα ως σχόλιο στην τελευταία σου παράγραφο. Πολύ καλό κείμενο. Κρίμα που δεν μπορούσα να έρθω. Next Time!

  3. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Astreas Taus
    ‎”Βιβλία, περιοδικά, σεμινάρια, ιδρύματα, εκπομπές και κάθε λογής επικοινωνιακά και εμπορικά μέσα έχουν παντρέψει την έννοια της συλλογικής μεταμόρφωσης με επιπλέον εναλλακτικές θεματικές -όπως τα πλανητικά βιοενεργειακά ρεύματα και τα αγροφλυφικά σχήματα, το channeling και 5η διάσταση, οι αστρικές πύλες και το UFOmysticism, ο σαμανισμός και ο εσωτερικός Χιλιασμός- δημιουργώντας αμφίβολα αμαλγάματα που μαρτυρούν τον επιπόλαιο βαθμό με τον οποίο αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος την έννοια της πνευματικότητας και της αυτοπραγμάτωσης.” ~~~~~~Σύμφωνα με αυτά που λες συμπεραίνει κανείς ότι έχεις έλλειψη επαρκών ολιστικών βιωμάτων. Παρασυρόμενος από την πεπατημένη και ασφαλή επιλογή ενός “νηφάλιου” σκεπτικισμού παραγνωρίζεις καταφανέστατες πραγματικότητες που είναι υπό σοβαρή διερεύνηση και που απασχολούν ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ (κι όχι μόνο βιβλιογραφικά) ανθρώπους που δεν είναι αναγκαστικά γραφικοί και επιπόλαιοι, όπως λες παραπάνω. Φαντάζουν επιπόλαιοι στο βαθμό που εσύ ακόμη αναρωτιέσαι, φερειπείν, αν τελικά υπάρχει ή όχι το αστρικό πεδίο ή τα ΑΤΙΑ- πραγματικότητες κατ’ επανάληψιν επικυρωμένες για άλλους! Όλοι όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κοινοτοπίες δίχως την απαραίτητη ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ εμβάθυνση προτάσσοντας αποκλειστικά και μόνο κάποιο κύρος ακαδημαϊκής αυθεντίας λίαν συντόμως ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ!

  4. Γιώργος Ιωαννίδης

    Όπως ανέφερα και στην χθεσινή εκπομπή της Αστρικής Πύλης, η εναλλακτική αναζήτηση διακατέχετε από ένα φιλελεύθερο πνεύμα, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τον επιδερμικό συγκρητισμό που παρατηρείτε συχνά! Ένα από τα βασικότερα εργαλεία εξερεύνησης και κατανόησης του Ανεξήγητου, είναι και πρέπει να είναι ο υγιής σκεπτικισμός, που επιδέχεται τόσο την αμφιβολία, όσο και την κοινή λογική.
    Και θα σου φέρω ένα παράδειγμα από το Συμπόσιο όπου κάποια στιγμή ακούστηκε η άποψη πως δεν πρέπει να φοράμε γυαλιά ηλίου γιατί εμποδίζουν την ενεργοποίηση του τρίτου ματιού (!)…
    Είμαι υπέρμαχος της εναλλακτικής σκέψης, και έχω βιώσει πράγματα που αναιρούν κάθε (γνωστό) φυσικό νόμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα αποδέχομαι την κάθε χιμαιρική θεωρία του καθενός ως αληθινή!
    Δεν είμαι δογματικός αλλά προσεχτικός!

  5. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Astreas Taus
    Δεν αντιλέγω ως προς αυτό! Γι αυτό άλλωστε παράθεσα το συγκεκριμένο εδάφιο της ομιλίας σου. Απαραίτητος ο σκεπτικισμός αρκεί να μην είναι κοντόφθαλμος ή να μη χρησιμοποιείται με μεταπτώσεις που τον εκθέτουν σε άλλες ανύποπτες στιγμές. Εκεί συνιστώ την προσοχή στο γεγονός ότι τρόπον τινά υποβιβάζεις καταφανέστατες ενδείξεις μιας ραγδαίας και επεισοδιακής μεταστροφής, όπως επίσης και το γεγονός ότι τα ΑΤΙΑ και τα αγρογλυφικά αποτελούν μια αναντίρρητη πραγματικότητα, που είναι αποδεκτή κι από επίσημους κύκλους (βλ.http://www.exopoliticsgb.com/), κι όχι αποκλειστικά από αμόρφωτους του Τρίτου Κόσμου, όπως λες. Εν συνόλω, αν κρίνω κι από το περιεχόμενο του περιοδικού σου το οποίο φαντάζομαι προσυπογράφεις, βλέπω ότι κάνεις, για να μιλήσω με την ορολογία των ημερών, κάποιες “κωλοτούμπες”. Ας αναδείξουμε το Μυστήριο κι ας αφήσουμε τον σκεπτικισμό για τις πραγματικές βλακείες (τύπου Ομάδα Έψιλον). Πάντα για το συγκεκριμένο εδάφιο μιλάω, στο οποίο είδα στην κάλαθο των αχρήστων σαμανισμό, ΑΤΙΑ, χιλιαστικές ενοράσεις, κλπ.

  6. Γιώργος Ιωαννίδης

    Ούτε κωλοτούμπες κάνω ούτε έβαλα τπτ στο καλάθι των αχρήστων! Όλες οι εναλλακτικές θεματικές που αναφέρω (πλανητικά βιοενεργειακά ρεύματα και τα αγροφλυφικά σχήματα, το channeling και 5η διάσταση, οι αστρικές πύλες και το UFOmysticism, ο σαμανισμός και ο εσωτερικός Χιλιασμός, όπως και πολλά άλλα) χρίζουν μελέτης και σεβασμού. Το πρόβλημα μου είναι ο επιδερμικός συγκρητισμός, οι εύκολες αλχημείες πολλών διαφορετικών πραγμάτων προς όφελος γρήγορων και ευκολοχώνευτων θεωριών.
    Σ’ αυτό ακριβώς αναφέρομαι όταν μιλάω για Βιομηχανία του Εναλλακτικού, που παρασκευάζει χίμαιρες με όμορφα εξώφυλλα/περιτυλίγματα Αυτά τα προϊόντα δεν έχουν να κάνουν με την πνευματική αναζήτηση, τις εσωτερικές παραδόσεις και την εξέλιξη του εαυτού! Είναι ότι και τα fast food, (συχνά) επικίνδυνες επικαλύψεις…
    Όσο για το περιοδικό: είναι ένα πολύφωνο βήμα έκφρασης της εναλλακτικής σκέψης. Αν ήταν αλλιώς, θα είχε στον τίτλο το όνομα μου! Τουλάχιστον εγώ εκτίθεμαι επώνυμα…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Αποκαλυπτικά Σημάδια σε μια Εποχή (Πνευματικής) Κρίσης | George Ioannidis official website - [...] Για το πλήρες κείμενο της ομιλίας, δείτε εδώ. [...]