Το Δαιμόνιο της Γραφής του Λάβκραφτ

25/07/12 by

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ars Nocturna ίσως ένα από τα πιο αξιόλογα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ για την Μυθολογία Κθούλου – Το Δαιμόνιο της Γραφής της Ειρήνης Μαντά.
Με πιστότητα, ρεαλισμό και ιστορική συνέπεια, το μυθιστόρημα της Μαντά ιχνηλατεί τη ζωή του σκοτεινού πρίγκιπα του τρόμου, Χ.Φ. Λάβκραφτ, μέσα από τα μάτια της συζύγου του, Σόνια, προσφέροντας μια περιεκτική εισαγωγή στη Μυθολογία Κθούλου και παράλληλα μια τολμηρή μυθιστορηματική βουτιά στα άδυτα της μαγείας και του αποκρυφισμού.
Τι θα γινόταν αν ο διάσημος συγγραφέας, μέσα από τις ιστορίες του, προσπαθούσε να προετοιμάσει τον κόσμο για κάτι μεγάλο και αναπόφευκτο που επέρχεται; Αν ο Λάβκραφτ ήταν ένας προφήτης, ή, πιο σωστά, ένας προσηλυτιστής των Μεγάλων Παλαιών; Μήπως αυτό αποτελεί στην πραγματικότητα τη γοητεία και το μυστικό της δημοτικότητας των ιστοριών του;

Το βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από τις εκδόσεις Etra το 2005, ενώ σήμερα την νέα αυτή καλαίσθητη έκδοση συνοδεύει η ειδική εισαγωγή που έγραψα με τίτλο Ο Ψυχογεωγράφος Λάβκραφτ, το Νεκρονομικόν, και οι Αληθινές Σέκτες του Κθούλου, δημοσιεύοντας καινούργια, άγνωστα στοιχεία για τις αναζητήσεις και τον κόσμο του Λάβκραφτ.

Κλείνοντας, να προσθέσω τα όσα έγραψε για το μυθιστόρημα ο μεγάλος Μάκης Πανώριος στην εφημερίδα Καθημερινή: «Η Ειρήνη Μαντά, βασισμένη σ’ ένα πλούσιο πραγματολογικό υλικό, οικοδομεί ένα εντυπωσιακό μυθιστόρημα φαντασίας, ο προβληματισμός του οποίου ξεπερνά τον εξιστορούμενο μύθο του, καθώς σχετίζεται με το μυστήριο της ύπαρξης και το αίνιγμα της (καλλιτεχνικής) δημιουργίας».

Για επικοινωνία με τον εκδοτικό οίκο: arsnocturnagothicbooks@gmail.com

Related Posts

Tags

Share This