Εκδήλωση για την Παραψυχολογία και τον Άγγελο Τανάγρα στην Αθήνα

13/03/13 by

Η Κοινότητα του Μεταφυσικού (metafysiko.gr), με την υποστήριξη της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, του περιοδικού Φαινόμενα και των εκδόσεων iwrite.gr διοργανώνουν το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι μια μοναδική εκδήλωση για την παρουσίαση του πρώτου ολοκληρωμένου ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του πατέρα της Ελληνικής Παραψυχολογίας, του Δρ. Άγγελου Τανάγρα (1877-1971).

Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα πλαισιώσουν με ομιλίες τους οι: Δρ. Μαρία Τζάνη (καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Θανάσης Βέμπος (συγγραφέας, ερευνητής), Απόστολος Αντωνάκης (Διευθυντής του περιοδικού Φαινόμενα), Νικόλαος Κουμαρτζής (συγγραφέας, μέλος του metafysiko.gr και εμπνευστής του Tanagras Project), ο Γιώργος Ιωαννίδης (ψυχολόγος, αρχισυντάκτης περιοδικό mystery και μέλος του metafysiko.gr), ο και Μηνάς Παπαγεωργίου (αρχισυντάκτης του περιοδικού Φαινόμενα και μέλος του metafysiko.gr). Για περισσότερα, δείτε και εδώ.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της συντονισμένης προσπάθειας της Κοινότητας του Μεταφυσικού και του Ν. Κουμαρτζή για τον επαναπατρισμό των ημερολογίων του Τανάγρα από την βιβλιοθήκη του Parapsychology Foundation των ΗΠΑ όπου φυλάσσονται μέχρι σήμερα.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ και οι ομιλίες των προσκεκλημένων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 30 Μαρτίου στο θέατρο Ελεύθερη Έκφραση (στο κέντρο της Αθήνας) στις 12 το μεσημέρι.
Είσοδος ελεύθερη

Επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του The Tanagras Project και μάθετε τα πάντα για την κίνηση επαναπατρισμού των ημερολογίων του Τανάγρα.
Το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει την ίδια μέρα μαζί
με το περιοδικό Φαινόμενα του Ελεύθερου Τύπου.

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Γιώργος Ιωαννίδης

    Άκρως συγκινητική, πλούσια και μοναδική ήταν η εκδήλωση για την Ελληνική Παραψυχολογία και τον Άγγελο Τανάγρα που προσωπικά μιλώντας πάντα, μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ακούστηκαν πολλά καινούργια πράγματα, δόθηκαν σημαντικοί προβληματισμοί, και είχαμε την χαρά να ανταλλάξουμε με τον κόσμο (πριν και μετά την εκδήλωση) γόνιμες κουβέντες. Εν ολίγοις, θεωρώ πως η εκδήλωση διατηρήθηκε στο ίδιο ποιοτικό ύψος της περσινής MetaCon, γεγονός που φάνηκε και από την αγάπη του κόσμου που γέμισε για ακόμη μια φορά το θέατρο αποδεικνύοντας πόσο λανθασμένη είναι η άποψη που θέλει την Εναλλακτική Αναζήτηση είδος πολυτελείας σε εποχές Κρίσης! Κι όμως, είναι η Ε.Α. που θίγει τα ουσιαστικά ερωτήματα της ζωής, ερωτήματα που φανερώνουν σκεπτόμενους ανθρώπους άρα και ενεργούς πολίτες.
    Από πλευράς μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, κοινό και ομιλητές, για μια ακόμη αξέχαστη εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού. Μέχρι την επόμενη φορά, καλή και δημιουργική συνέχεια σε όλους 🙂