Occultorama # 24

04/03/17 by

occultorama 24– Τεκτονικές Στοές στην Αμερική βανδαλίζονται το τελευταίο διάστημα από γκράφιτι. Το θέμα προκαλεί συζητήσεις στους σχετικούς ιστότοπους. Στην Ελλάδα -τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη- το Ελευθεροτεκτονικό Μέγαρο είναι μονίμως βανδαλισμένο … και έχουμε μάθει να δεχόμαστε αυτή την κατάσταση, πνίγοντας τα όσα εκπροσωπεί (τον αρμονικό ρυθμό και την θέση της μεταφυσικής στην καθημερινότητα) στο αστικό χάος στο οποίο και εμείς οι ίδιοι βυθιζόμαστε. Βλ. εδώ.

– Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί μια ομιλία ανοιχτή στο κοινό της Θεσσαλονίκης με θέμα “Η ευτυχία σύμφωνα με τη Βουδιστική θεώρηση”. Για περισσότερα βλ. εδώ.

– Στην Αθήνα, το Σάββατο 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τίτλο “Καρνάκ: το διαστημόπλοιο του σύγχρονου μάγου”, μια εκδήλωση του Θεάτρου Ρόδα σε συνεργασία με το ίδρυμα Γκουρτζίεφ. Για περισσότερες λεπτομέρειες, βλ. εδώ.

– Το επόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νεαρών Τεκτόνων, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος “Δελφοί”. Για περισσότερα, βλ. εδώ.

– Νέες φιλοσοφικές συναντήσεις αύριο Κυριακή, με τον καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Παναγιώτη Δόϊκο. Και αυτή την φορά το θέμα είναι “Η εμπειρία του μηδενός”. Για περισσότερα, βλ εδώ.

– Ένα νέο εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει με θέμα την φιλοσοφική και ιστορική ανάλυση της αναγεννησιακής τράπουλας Sola-Busca πίσω από την οποία μπορεί να κρύβεται μια κάποια Σατούρνια/Γνωστική Αδελφότητα της εποχής. Για περισσότερα, βλ. εδώ.

– Η φιλοσοφία σε αναζήτηση της χαμένης ενότητας. Αυτό είναι το θέμα από την επόμενη ομιλία της καθηγήτριας Αλεξάνδρα Δεληγιώργη στο βιβλιοκαφέ Έναστρον την ερχόμενη Πέμπτη. Για περισσότερα, βλ. εδώ.

Αναζητήστε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις του Occultorama, εδώ.

Αιγυπτιακή σαρκοφάγος. Μουσείο Βερολίνου, 600 π.Χ.

tumblr_ohgly5JX761v1hww4o1_1280

* Όσοι φίλοι αναγνώστες γνωρίζουν κάποια είδηση που θα ήθελαν να δημοσιευτεί στο Occultorama μπορούν να επικοινωνήσουν με τον συγγραφέα Γιώργο Ιωαννίδη στο arpokratis@yahoo.com

 

 

Related Posts

Tags

Share This