Mystery: Μια Ιστορία Εννέα Χρόνων

08/02/14 by

Όταν τελειώνει ένα άρθρο,
ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο…

MYSTERY
μια ιστορία εννέα χρόνων
Οκτώβριος 2004 – Ιανουάριος 2014

Το μόνο σταθερό πράγμα στο σύμπαν είναι πως όλα αλλάζουν. Έτσι και το περιοδικό mystery, γεννήθηκε, ανδρώθηκε και ωρίμασε μέσα από ένα ταξίδι εννέα συνεχόμενων χρόνων με πολλές ευχάριστες αλλά και δύσκολες στιγμές, κάνοντας πολλά λάθη αλλά και σημειώνοντας ακόμη πιο πολλές επιτυχίες.
Όπως συμβαίνει όμως σε κάθε καλή ιστορία, φτάνει πάντα εκείνη η σκληρή στιγμή του αποχαιρετισμού, με το νεαρό ήρωα να αφήνει το σπίτι των προγόνων του για να ξεκινήσει το ταξίδι της περιπλάνησης του στο άγνωστο δάσος προς αναζήτηση του δικού του Κάμελοτ.
Στην ιστορία του mystery επέλεξα να κάνω σήμερα το επόμενο αυτό βήμα θεωρώντας πλέον πως ένας κύκλος δημιουργίας έχει ολοκληρωθεί, για να ανοίξει ένας καινούργιος και διαφορετικός.
Αποφάσισα λοιπόν -όχι με ευκολία ούτε και βεβιασμένα- να βγω από το φαντασμαγορικό σπήλαιο των μυστηρίων θέλοντας να περάσω στο δαιδάλεο μονοπάτι της αναζήτησης του Εαυτού που καιρό τώρα με καλούσε και όφειλα να το ακολουθήσω.
Το περιοδικό βέβαια δεν μένει ακυβέρνητο. Κουβέντιασα αρκετά με τους ανθρώπους που βρίσκονται στα παρασκήνια του, και η θέληση όλων να συνεχίσει το δρόμο του ήταν και παραμένει ισχυρή. Χαιρετίζω αυτή την αποφασιστικότητα με θαυμασμό δίνοντας δημόσια υπόσχεση πως θα βοηθήσω έμπρακτα για τη συνέχιση του.
Θέλω όμως στο μεταξύ, να αποχαιρετήσω και να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς, που με ατόφια αγάπη αγκαλιάσατε το περιοδικό μας και το βοηθήσατε να γίνει ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην Ελληνική ιστορία των περιοδικών της Εναλλακτικής Αναζήτησης.
Μαζί, θα ήθελα να ευχαριστήσω μια πλειάδα ανθρώπων που έκαναν το mystery πραγματικότητα: τον Φώτη Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Κωνσταντινίδη, τον Δημήτρη Μίληση, και τον Θανάση Ελμάζη, που έκαναν τις ιδέες μας καλαίσθητες, χειροπιαστές σελίδες. Επίσης, τον Φίλιππο Αϊβάζη, τον Νικόλαο Κουμαρτζή, τον Μηνά Παπαγεωργίου, τον Θανάση Βέμπο, τον Θωμά Μαστακούρη, τον Γιώργο Αδαμόπουλο, τον Κώστα Μαυραγάνη, την Δήμητρα Νικολαϊδου, τον Παναγιώτη Κάρδαρη, τον Φώτη Μπαλτουμά, τον Παναγιώτη Δευτεραίο, τον Δημήτρη Αναστασίου και τον Αλέξανδρο Γιαννακό για την τεράστια συμβολή τους σε πρωτότυπα άρθρα, όπως και όλους εκείνους τους φίλους και συνεργάτες που λόγο συγκίνησης μπορεί αυτή την στιγμή να ξεχνάω αλλά δεν λησμονώ. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην Ευγενία Σκουφά (το τζίνι του περιοδικού μας) αλλά και στον Χρήστο Ελμάζη για τον άσβηστο ενθουσιασμό του που τόσο συχνά αποτελούσε έμπνευση, όπως φυσικά και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ στον Στέφανο Ελμάζη, χωρίς τον οποίο τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί.
Έχοντας τη θέση της αρχισυνταξίας του mystery από το καλοκαίρι του 2004, δεν σας κρύβω πως ήταν μια απίστευτη εμπειρία την οποία θα θυμάμαι πάντα με τα πιο θερμά συναισθήματα.
Όπως όμως το ταξίδι δεν τελειώνει για κανένα μας, έτσι και το περιοδικό συνεχίζει, αφού πρώτα σας προσφέρει ένα συλλεκτικό τεύχος (βλ. εδώ) με τις πιο παράξενες στιγμές του τα τελευταία χρόνια.
Μέχρι την επόμενη φορά λοιπόν που θα συναντηθούμε ξανά, σε κάποια εκδήλωση, στις σελίδες ενός βιβλίου ή στη στήλη ενός περιοδικού, να είστε καλά, έχοντας τον πυρσό της αναζήτησης στην καρδιά σας ατάραχα αναμμένο.

Related Posts

Tags

Share This