Confessiones

13/09/09 by

Με μεγάλη μου λύπη παρατηρώ πως τελευταία καθυστερώ τις αναθεωρήσεις στο blog μου, γεγονός που οφείλετε στην συμμετοχή μου σε 4 διεθνή occult forums, στο φόρτο εργασίας που φυσικά δεν έχει μειωθεί, αλλά και στην πρόσφατη απόφαση μου να συμμετέχω στην κοινότητα του facebook, κυρίως μετά την συγκινητική κίνηση μιας αναγνώστριας να δημιουργήσει group (fun club) για το mystery!
Ας επιστρέψουμε στα δικά μας όμως: Ενημερώθηκα με χαρά πως το 2010 θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Stafire η μελέτη Beelzebub and the Beast: A Comparative Study of Gurdjieff and Crowley, του David Hall, ένα έργο που το περιμένουμε αρκετά χρόνια τώρα και πιστεύω πως θα ρίξει διάπλετο φως σε μια «παρεξηγημένη» σχέση!
Σήμερα ανακάλυψα ακόμη ένα ψευδο-Necronomicon από κάποιον Bc Klutts!!
Εντόπισα αυτό το site που παρουσιάζει και επεξηγεί τα Ταρώ των Σκιών της Linda Falorio, η οποία και βασίστηκε στο Τυφώνιο και Κλιφωθικό έργο του Kenneth Grant για την δημιουργία τους. Εξαιρετική εισαγωγή, κυρίως για όσους δεν έχουν το βιβλίο της συγγραφέως.
Επίσης περιμένω αυτές τις ημέρες, τις απαντήσεις από την αποκλειστική συνέντευξη που έκλεισα με τον γνωστό συγγραφέα Michael Ford.
Στο μεταξύ, σε συνομιλίες μου με μάγους του εξωτερικού σχετικά πάντα με το Necronomicon magic, παρατήρησα με έκπληξη πως ορισμένες οντότητες του mythos εκδηλώνονται πιο εύκολα χρησιμοποιώντας έναν μαύρο καθρέπτη, ενώ οι εμφανίσεις έχουν την μορφή σκιάς! Αυτό ασφαλώς ενισχύει την θεωρία μου που περί Σκιερών…
Ολοένα και πιο συχνά συναντώ μελετητές που είναι αρνητικοί ως προς την δυνατότητα αντιστοίχησης μεταξύ των θεοτήτων του mythos με το Κλιφωθικό Δέντρο. Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση ενός φίλου από την Αγγλία, ο οποίος μου έγραψε πως «εφόσον το Δέντρο της Ζωής ορίζετε ως [+χ], και το Δέντρο του Θανάτου σαν [–χ], τότε η κοσμολογία των Μεγάλων Παλαιών είναι [0χ] καθότι υπάγετε σε ένα εντελώς ξέχωρο σύμπαν αξιών!» Αντίθετα, ένας καλός μου φίλος ερμητιστής πιστεύει πως θα μπορούσαμε να βρούμε αντιστοιχίες καθότι όλα στο σύμπαν βρίσκουν τις αντιστοιχίες τους στο Δέντρο. Προσωπικά αρχίζω να πιστεύω πως όποιες αναλογίες και αν βρεθούν, αυτές θα είναι πλασματικές, καθότι οι Μεγάλοι Παλαιοί δεν πλάστηκαν αλλά υπήρχαν, όπως άλλωστε το σύμπαν ολόκληρο, δεν προέκυψε από την συνειδητό μονάδα κάποιας ανώτερης δύναμης! Πως είναι δυνατόν λοιπόν να συγκρίνουμε δυο εντελώς ξένα συστήματα κοσμολογίας, αυτό της Ιουδαϊκής Καμπάλα με το σύστημα του Νεκρονομικόν; Παρόλ’ αυτά πιστεύω πως η έρευνα σ’ αυτό τον τομέα μπορεί να προσφέρει πολλά νέα δεδομένα!
Σχετικά με το παραπάνω θέμα μάλιστα, ένας καλός συνομιλητής μου υπόδειξε τον εξής ιστότοπο όπου και έχει γίνει μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια όσον αφορά την Καμπάλα των Μεγάλων Παλαιών.
Τέλος, με χαρά σας ανακοινώνω πως το βράδυ του Σαββάτου, στις 21 Μαρτίου πρόκειται να αρραβωνιαστούμε με την αγαπημένη μου Βάγια. Είθε οι Δυνάμεις του Κάτω Κόσμου, τα Πνεύματα της Γης και οι Θεοί του Ουρανού να μας προσφέρουν υγεία και ευδαιμονία!

Related Posts

Tags

Share This