Ινφοέκσταστη

14/09/09 by

Πριν λίγες μέρες με ρώτησαν γιατί ανεβάζω τεχνομυστικιστικές αναλύσεις σ’ ένα κατά βάση λαβκραφτικό blog. Αυτό συμβαίνει διότι στόχος αυτού του ιστότοπου είναι να αποτελεί portal σε μια πολυνοηματική πραγματικότητα περί μαγείας, ασφαλώς όχι δοσμένη με τον καθιερωμένο τρόπο, δηλαδή την παρουσίαση συμβατικών συνταγών και τεχνικών. Βλέπετε, αν οι μαγικές παραδόσεις είναι ορθές όσων αφορά την αποτελεσματικότητα των μεθόδων τους, τότε για πιο λόγο σήμερα έχουμε τόσες πολλές και αντικρουόμενες; Ίσως γιατί δεν υφίσταται μια αντικειμενική πραγματικότητα παρά ένας αντικειμενικός υποκειμενισμός!
Πιστεύω πως η λάγνα μελέτη των παραδοσιακών συστημάτων μπορεί να συμβάλει στην αναζήτηση της γνώσης, όχι όμως να την υποκαταστήσει. Η αίσθηση άλλωστε που έχουμε για την Χαμένη Σοφία δεν έχει να κάνει τόσο με μια κυριολεκτικά απολεσθέντα γνώση, όσο με την ψυχική σχέση της ατομικής μας συνείδησης με το Λακανικό Άλλο! Ως εκ τούτου, κάθε homo sapien, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σε κάθε χρονική στιγμή, λίγο ως πολύ θα βιώνει το αίσθημα της απουσίας και θα αυτό-ορίζεται με βάση το τι δεν έχει!
Μιλώντας πάντα στα πλαίσια της μαγείας, πιστεύω πως τα βασικά χαοτικά αξιώματα μπόρεσαν να απαντήσουν στις ανάγκες που σχηματίστηκαν στα μέσα του περασμένου αιώνα. Συνεπώς, η θεματική αυτού του blog εστιάζει σε ζητήματα που άπτονται την Μαγεία του Χάους, έτσι όπως αυτή «προβλέφτηκε» στην Μυθολογία Κθούλου (θέμα που αναλύω στα δυο τελευταία κεφάλαια του βιβλίου μου Νεκρονομικόν) αλλά και φαίνεται να αναπτύσσετε μέσω της τεχνομαγείας.
Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν, σας προτρέπω να μελετήσετε αυτό το θαυμάσιο άρθρο του διευθυντή της Παγκόσμιας Οργάνωσης για τον Μετανθρωπισμό, James Hughes, που ανακάλυψα σήμερα… Από τον ίδιο αναμένω με πολύ ενδιαφέρων το βιβλίο Cyborg Buddha: Using Neurotechnology to Become Better People που θα είναι αφιερωμένο στον τρόπο με τον οποίο η νευροτεχνολογία σε συνδιασμό με συστήματα διαλογισμού Ζεν, μπορεί να επιταχύνει την εξέλιξη του ανθρώπου! Πιστεύω ακράδαντα πλέον πως το όραμα του ψυχολόγου και συγγραφέα J. Michael Straczynski θα γίνει μια μέρα πραγματικότητα.

Related Posts

Tags

Share This