Ο Άνθρωπος Μπορεί να Γίνει Αθάνατος!

31/05/10 by

Mystery τεύχος 62
(Ιούνιος 2010)

Διαβάστε στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί

Έρχονται οι… IMMORTALISTS
Τα 3 NEA Μυστικά της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ

Μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει για πάντα; Όλα τα τελευταία δεδομένα δείχνουν πως η Αθανασία δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο αλλά μια πραγματικότητα που θα ξεκινήσει το 2045! Διαβάστε στο αποκαλυπτικό άρθρο του Νικόλαου Κουμαρτζή για τις τρεις νέες μεγάλες ανακαλύψεις που αποδεικνύουν πως το μέλλον του ανθρώπου είναι να γίνει κυριολεκτικά… αθάνατος!
Δεν έγινε μόνο Ένας Κατακλυσμός!
Ο Νώε και τα Ψέματα της Βίβλου

Από τα δεκάδες αξιοπερίεργα περιστατικά που αναφέρει η Παλιά Διαθήκη, ο μεγάλος Κατακλυσμός του Νώε είναι αυτός που έχει προκαλέσει περισσότερο την προσοχή των ερευνητών. Υπάρχουν όμως απτές αποδείξεις για το ότι συνέβη, πραγματικά ή κρύβετε κάτι άλλο πίσω από την γνωστή Βιβλική ιστορία;
Ο Μιχάλης Καλόπουλος μας ταξιδεύει στον αρχαίο κόσμο και μας κάνει γνωστό πως υπήρχαν πολλοί περισσότεροι κατακλυσμοί από έναν!

Οι 10 Κανόνες για το Ταξίδι στο Χρόνο
Τα ταξίδια στο χρόνο είναι ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που μελετά η σύγχρονη φυσική. Σήμερα, ξέρουμε πως ένα τέτοιο ταξίδι είναι εφικτό, αυτό που αγνοούμε είναι οι νόμοι που διέπουν αυτά τα ταξίδια. Στο άρθρο αυτό λοιπόν, παρουσιάζουμε τους νέους κανόνες της χρονομετάθεσης, το «χρυσό 10λογο» για το ταξίδι στο χρόνο.
Μαζί, την παράξενη μαρτυρία ενός αληθινού (;) Χρονοταξιδιώτη!
Του Σπύρου Κατσαντάμη & Γιώργου Αδαμόπουλου
Ο Μυστικός Κώδικας του Ντα Βίντσι
για το Τέλος του Κόσμου
Γράφει ο Γιώργος Ιωαννίδης
Dr. Amit Goswami
Πως η Κβαντική Φυσική Εξηγεί το Ανεξήγητο
Μια αποκλειστική συνέντευξη στον Νικόλαο Κουμαρτζή
Άγνωστοι Θρύλοι των Μετεώρων
Στοιχειά και περίεργα πλάσματα, στο «Πέτρινο Δάσος» της Ελλάδας
Γράφει η Κατερίνα Γαλιτσίδου-Κουρκουνά
Στοιχειωμένη Ελλάδα
Αληθινές Ιστορίες Φαντασμάτων
Του Μάκη Μανιάτη
Προστατευτική Μαγεία
Τρόποι & Μέθοδοι για την Καλύτερη Ασφάλειά σας
Γράφει η Άντζυ Ντρούλια

 

Related Posts

Tags

Share This

22 Comments

  1. irenicus777

    Μια απορία για την υλική αθανασία, που είναι το όνειρο τόσων: Αν γίνουμε όλοι αθάνατοι, και συνεχίσουμε να κάνουμε παιδιά που να είναι και αυτά αθάνατα, κι αυτά κάνουν δικά τους παιδιά κλπ. αυτός ο δύσμοιρος ο πλανήτης πόσους να αντέξει πια; Με 7 δισεκατομμύρια τώρα και ζορίζεται!

    Σχετικά με τον κατακλυσμό: Αυτό είναι ήδη γνωστό στους περισσότερους φυσικούς επιστήμονες. Οι παλαιοντολόγοι εκτιμούν ότι έχουν περάσει τουλάχιστον τέσσερις εποχές παγετώνων στη γη, και καθεμία τελείωνε με έναν μεγάλο κατακλυσμό και αλλαγή του σχήματος των ηπείρων. Οι περισσότεροι μάλιστα θεωρούν ότι η τελευταία φορά που έγινε αυτό είναι πριν από ~ 40.000 χρόνια, και αυτός είναι ο κατακλυσμός που θυμούνται οι άνθρωποι και περιγράφουν στη Βίβλο και στο μύθο του Δευκαλίωνα…

  2. Γιώργος Ιωαννίδης

    Σχετικά με το πρώτο σου ερώτημα, η απάντηση υπάρχει στο αμέσως επόμενο τεύχος :))

  3. Γιώργος Ιωαννίδης

    Σχόλιο από Facebook

    Savvina Andreopoulou
    sugnwmh uparxei anthrwpos pou pisteuei oti borei na meinei athanatos?? 😐

  4. Γιώργος Ιωαννίδης

    Δεν είναι θέμα πίστης! Το άρθρο παρουσιάζει όλες τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις που αποδεικνύουν πως είναι εφικτό ο άνθρωπος να επιμηκύνει την ζωή του. Μάλιστα ένας από τους καθηγητές που οι θεωρίες του φιλοξενούνται στο τρέχων τεύχος, υποστηρίζει πως γίνεται να φτάσουμε μέχρι και τα 1000 χρόνια ζωής! Το θέμα λοιπόν δεν έχει να κάνει με το τι πιστεύουμε, αλλά με το πώς κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Μια στρατιά από επιστήμονες λοιπόν, οι λεγόμενοι immortalists εργάζονται πάνω σ’ αυτό τον τομέα!

  5. Γιώργος Ιωαννίδης

    Σχόλιο από Facebook

    Savvina Andreopoulou
    nai omws auto dn gntai.dn yparxei!!
    esu proswpika pisteueis sauto?oti dld einai efikto o athrwpos na epimhkynei tn xwh tou?!

  6. Γιώργος Ιωαννίδης

    Μα ήδη το έχουμε καταφέρει! Αν σκεφτείς πως ο μέσος όρος ζωής σε παλαιότερες εποχές ήταν πολύ μικρότερος από τον σημερινό, βλέπεις πως ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει περισσότερο. Το θέμα δεν είναι αν πιστεύουμε ή όχι στην επιμήκυνση της ζωής, αλλά στο πως θα γίνει αυτή. Και όπως όλα δείχνουν, αυτό το πώς δεν είναι ανέφικτο!
    Για περισσότερα σε παραπέμπω στο κεντρικό αφιέρωμα του τεύχους όπου θα διαβάσεις με λεπτομέρειες όλα εκείνα τα εκπληκτικά που γίνονται μέσα στα ερευνητικά εργαστήρια των πανεπιστημίων σήμερα!

  7. Γιώργος Ιωαννίδης

    Σχόλιο από Facebook

    Savvina Andreopoulou
    nai alla h auxhsh tou mesou orou zwhs ofeiletai stn kalutereush tou viotikou epipedou!
    dn shmainei oti exei vrethei elixirio zwhs!

  8. Γιώργος Ιωαννίδης

    Δεν μίλησα για κάποιο ελιξίριο! Με τα σημερινά δεδομένα, υπάρχουν 3 τρόποι επιμήκυνσης της ζωής, και δεν είναι χολιγουντιανά απλοί/θεαματικοί… αλλά τα πειράματα αποδεικνύουν πως είναι εφαρμόσιμοι. Μάλιστα τρεις από τους δεκάδες ερευνητές που αναφέρει το άρθρο, πήραν πρόσφατα βραβείο Nobel για τα αποτελέσματα των μελετών τους πάνω στο ζήτημα της αθανασίας.
    Σου το ξαναλέω, είναι ζήτημα επιστήμης! Όσο απίστευτο και αν ακούγονταν στους αρχαίους η τεχνολογία του Internet, άλλο τόσο παράδοξη μπορεί να μοιάζει σε εμάς όλα αυτά περί αθανασίας. Τα πράγματα όμως οδεύουν σε μια βελτίωση του κύκλου ζωής – γεγονός που ανήκει στο ευρύτερο κίνημα του τρανσχιουμανισμού.

  9. Γιώργος Ιωαννίδης

    Σχόλιο από facebook

    Savvina Andreopoulou
    ok makari na einai opws ta les.
    egw padws pisteuw oti genniomaste gia na pethanoume kai oxi gia na meinoume athanatoi!!
    h zwh exei arxh kai telos!kai kaneis dn borei na paei kodra stn fush!!

  10. Γιώργος Ιωαννίδης

    Κατά την γνώμη μου, το μόνο σταθερό πράγμα στο σύμπαν, είναι πως όλα αλλάζουν! ;))

  11. Γιώργος Ιωαννίδης

    Σχόλιο από Facebook

    Greg Architekton
    αθανασία; ωραία φαίνεται, αλλά για να δούμε …

  12. Γιώργος Ιωαννίδης

    Η προσέγγιση του αφιερώματος είναι άκρως επιστημονική, και οι εξελίξεις στο θέμα αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακές! Είμαι πραγματικά χαρούμενος που δημοσιεύουμε ένα τέτοιο κείμενο.

  13. Anonymous

    σχόλιο από Facebook

    Vasilis Scheidt
    Ένας γεωργός ξεκίνησε από μικρός να φτιάξει το χωράφι των ονείρων του. Έσπειρε παντού στην γή που του έδωσαν διάφορα φυτά και λαχανικά και περίμενε να καρποφορήσουν. Τα χρόνια περνούσαν και ο γεωργός πάλευε μονάχος του με τις αντιξοότητες. Πολλά φυτά κάηκαν από τον πάγο, άλλα σάπισαν από το υπερβολικό πότισμα, άλλα μαράθηκαν επειδή δεν τα πότιζε αρκετά συχνά, κάποια άλλα ασθένησαν από τα παράσιτα, κάποια τα θέρισε όταν ο καρπός τους δεν ήταν ακόμα έτοιμος και ήταν τελικά πικρά στην γεύση, κάποια άλλα άργησε να τα θερίσει και παραωρίμασαν.
    Αναγκάστηκε να βάλει και άλλου είδους φυτά, γιατί κάποια απλά δεν έπιαναν στο χώμα της γης του.
    Πέρασαν παρά πολλά χρόνια και το χωράφι του άρχισε επιτέλους να παράγει καλούς καρπούς. Ο γεωργός, γέρος πια, έτριβε τα ταλαιπωρημένα χέρια του ευχαριστημένος. 'Ενα χαμόγελο άνθιζε στο ρυτιδωμένο πρόσωπο του στην σκέψη πως θα θερίσει επιτέλους το χωράφι των ονείρων του. Ξεκίνησε λοιπόν να θερίζει, αλλά με μεγάλη λύπη διαπίστωσε πως οι σωματικές του δυνάμεις τον είχαν εγκαταλείψει. Τόσα χρόνια πάλευε μόνος απέναντι στις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της φύσης και διαπίστωνε πως αυτές του είχαν στερήσει τις δυνάμεις για να μπορέσει επιτέλους να δρέψει τον τεράστιο κόπο του. Τον πήραν τα κλάματα. Γύρισε τα βουρκωμένα, ρυτιδασμένα μάτια του στον ουρανό και μέσα σε αναφυλλητά που τράνταζαν το γέρικο στήθος του έβγαλε μια κραυγή πόνου και απελπισίας.
    "Γιατί με έκανες να ονειρευτώ πως κάποτε θα μπορούσα να απολαύσω όλα αυτά τα πανέμορφα φυτά και τους δροσερούς καρπούς και τώρα μου κλέβεις τις δυνάμεις ;"
    Και λέγοντας αυτά, σωριάστηκε ανήμπορος στο χώμα της ποτισμένης με αίμα και δάκρυα γης του και αφησε μια τελευταία βασανισμένη πνοή πρίν τα μάτια του σφαλίσουν για πάντα.
    Ο χρόνος του είχε τελειώσει…

  14. Γιώργος Ιωαννίδης

    Ίσως μια μέρα αυτό να ανήκει στο παρελθόν! Ο νέος άνθρωπος θα είναι πιο δυνατός απέναντι στην φθορά, ελπίζω απλά μονάχα να είναι και πιο σοφός.

  15. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Vasilis Scheidt
    Μα τι νομίζεις πως είναι οι σπόροι που φύτεψε ο γεωργός και οι καρποί που ήθελε να θερίσει; Ξέρεις την απάντηση George Johnson (Iωαννίδης εις την Αγγλικήν :Ρ).
    (Ελπίζω να σου άρεσε η παραβολή μου, χτες το βράδυ την "δημιούργησα" διαβάζοντας το άρθρο του Νίκου και σήμερα ήταν τόσο έντονα τα συναισθήματα που μου βγήκε εύκολα στην μορφή που την διάβασες )

  16. Γιώργος Ιωαννίδης

    Χαίρομαι που σου άρεσε το αφιέρωμα Βασίλη! Είναι πραγματικά, ένα από τα καλύτερα που έχουμε δημοσιεύσει τελευταία…

  17. Γιώργος Ιωαννίδης

    Σχόλιο από Facebook

    Vasilis Scheidt
    Η αλήθεια είνα πως κάνει αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να κάνει κάθε καλό άρθρο. Δημιουργεί προβληματισμούς και δίνει τροφή για σκέψη. Τα συγχαρητήρια μου στον Νίκο!

  18. Γιώργος Ιωαννίδης

    Σχόλιο από Facebook

    Sidhe Domina
    kai to taksidi ston xrono akougetai teleio..:)

  19. Γιώργος Ιωαννίδης

    Το συγκεκριμένο άρθρο σχετίζεται με ένα πρόσφατο αφιέρωμα που έκανε το περιοδικό Discover, και τις εκεί θεωρίες που αναπτύχθηκαν όσον αφορά τα μυστήρια του time travelling.

  20. Γιώργος Ιωαννίδης

    Σχόλιο από Facebook

    Fotis Baltoumas
    Λοιπόν, μόλις τελείωσα την ανάγνωση του άρθρου των Immortalists… See More. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, ειδικά για μένα, λόγω του κλάδου μου… πολλές από τις θεωρίες που παρουσιάστηκαν τις έχω διαβάσει κατά καιρούς και στα δικά μου πανεπιστημιακά βιβλία!
    Αλλά εμμένω στην δική μου άποψη. Κατά πόσο θα ήταν σωστό να γίνει ο άνθρωπος αθάνατος;
    Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα με τον άνθρωπο; Έχει υπερβολικά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Θεωρεί ότι είναι κάτι ξέχωρο από την υπόλοιπη φύση. Ότι ο κοσμος είναι ένα εργαλείο που κάποιος θεός του έδωσε για να παίζει. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε οδηγηθεί σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, με τόσες οικολογικές καταστροφές. Ειλικρινά λοιπόν, πόσο καλό μπορεί να κάνει στον κόσμο το να επιτύχουμε βιολογική αθανασία; Οσο εμείς θα παραμένουμε ζωντανοί, φέρνοντας στον κόσμο νέα άτομα, επίσης αθάνατα, που θα καταναλώνουν όλο και περισσότερους πόρους, τα υλικά και ενεργειακά ισοζύγια του οικοσυστήματος του πλανήτη θα διαταραχθούν ανεπανόρθωτα. Αν δεν υπάρχει ροή υλικών στους κύκλους του άνθρακα, υδρογόνου, οξυγόνου κλπ, η ζωή στον πλανήτη θα εξαφανιστεί. Δεν θα υπάρχει τίποτα, γιατί ο άνθρωπος θα παίρνει συνεχώς χωρίς να δίνει. Γιατί αυτό κάνουμε όταν πεθαίνουμε. Δίνουμε πίσω αυτό που είχαμε πάρει. Το κομμάτι τις ύλης που μας αναλογούσε επιστρέφει στη γη, ανακυκλώνεται, και θα αποτελέσει την πρώτη ύλη για την επιβίωση – και ύστερα και τη δημιουργία – μιας άλλης ζωής. Αυτό το κάνουμε όχι μόνο εμείς οι άνθρωποι, αλλά όλοι οι οργανισμοί του πλανήτη. Όπως όμως έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια, μια αλλαγή σε μία μόνο παράμετρο αρκεί για να καταστρέψει ένα ολόκληρο οικοσύστημα. Μια τόσο μεγάλη αλλαγή όπως η ανθρώπινη αθανασία, τι μπορεί να κάνει;

  21. christ papageorgiou

    Σωστά είναι όλα όσα αναφέρετε αλλά πιστεύω ότι η αθανασία θα βοηθήσει την επιβίωση του ανθρώπου σε άλλους μακρυνούς τόπους.

  22. Γιώργος Ιωαννίδης

    Και γι΄ αυτό ακριβώς το θέμα, θα βρείτε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα-απάντηση στο αμέσως επόμενο τεύχος του μυστηρίου :))