Ποιος είναι ο Γιώργος Ιωαννίδης

31/08/11 by

george ioannidis 2Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ γεννήθηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών το 1977 και σπούδασε ψυχολογία (Ba) και ψυχανάλυση (Ma) στη Θεσσαλονίκη (North College) και στο Λονδίνο (Middlesex University) αντίστοιχα.
Σε νεαρή ηλικία γνώρισε τη σοφία της απλότητας του Τάο, για να συνεχίσει έπειτα την πνευματική του αναζήτηση στα μονοπάτια του Δυτικού Εσωτερισμού, και πιο συγκεκριμένα, της ερμητικής αλχημείας, της Τυφώνιας Παράδοσης, του Θελημικού μυστικισμού και της ελληνικής φιλοσοφίας του Πυθαγόρα και του Πλωτίνου.
Στην διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στην ψυχιατρική κλινική Πισσαλίδη/Καρίπη (2002-3), ως ψυχοθεραπευτής στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αριάδνη (2001-3) και ως καθηγητής ψυχολογίας στο Life Therapy Academy (2005-17).
Παράλληλα ασχολείται συστηματικά με την έρευνα και την αρθρογραφία, έχοντας δημοσιεύσει μελέτες του σε ιστοσελίδες (metafysiko.gr, esoterica.gr), αλλά και σε περιοδικά εναλλακτικής αναζήτησης (Φαινόμενα, Ανεξήγητο, Άβατον),

Έχει φιλοξενηθεί πολλές φορές σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως οι Πύλες του Ανεξήγητου (του Κ. Χαρδαβέλα στο ALTER), Σινεμανία (του Ν. Γουλιά στην ΕΤ3), Απόρρητα Σενάρια (του Σ. Αμπατζή στο Tv Μακεδονία), Κώδικας Μυστηρίων (του Βασίλη Μπαντίδη στο AstraTV), Φυγόκεντρος (στο Tv Mακεδονία) κ.α.

Με ομιλίες του συμμετείχε σε μια σειρά από Συνέδρια όπως MetaCon (2012), 1ο & 2ο Συνέδριο “Θεσμοφόρος Δήμητρα” (2015, 2016), 1ο Διεθνές Συνέδριο Μυθικισμού (2016) καθώς επίσης υπήρξε ομιλητής και φιλοξενούμενος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Περιστερίου, ενώ έχει δώσει δεκάδες ακόμη θεματικές διαλέξεις σε κέντρα πολιτισμού, Εκθέσεις και Φεστιβάλ λόγου και τέχνης σε όλη την χώρα.

Από τις εκδόσεις Αρχέτυπο κυκλοφορούν τα προσωπικά του βιβλία: Νεκρονομικόν (2008) και Νεκρονομικόν: Το Μονοπάτι του Μαύρου Θεού (2011). Από τις εκδόσεις Δαιδάλεος επανακυκλοφορούν τα βιβλία του Ο Δρόμος του Βουβαλιού: Η Σοφία του Βουδισμού Ζεν Μέσα από 10 Εικόνες (2003), Το Ιερό Δισκοπότηρο & το Μυστήριο της Αιώνιας Ζωής (2004), Δαίμονες: Οι Σκοτεινοί Άγγελοι (2006) όπως επίσης οι πιο πρόσφατες μελέτες του: Το Πρόσωπο του Ιησού ως Αρχέτυπο του Ανθρώπου: Η Τέχνη του Ιερού ως Κλήση στο Όντως Υπαρκτό (2013) και το Ανήσυχες Σκιές: Φαντάσματα, Μόρα & το Πρόβλημα του Θανάτου (2015), H Εκάτη της Νύχτας & η αναζήτηση της ψυχής για τη μέθεξη με το θείο (2017).

Παράλληλα έχει συντονίσει, επιμεληθεί και συμμετέχει σε περισσότερα από 10 συλλογικά βιβλία, όπως Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Παράξενοι Ιεροί Τόποι (2006), 7 Βιβλία Μαγείας (2007), Αλχημεία (2009), Τεκτονισμός (2009), 2012: Τι Αλήθεια θα Γίνει; (2010) κ.α. Ενώ διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού mystery, ενός από τα μεγαλύτερα μηνιαία περιοδικά Εναλλακτικής Αναζήτησης στην Ελλάδα, την περίοδο 2004-2013.
Σήμερα, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, είναι στενός συνεργάτης της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού (metafysiko.gr) και διευθυντής των Εκδόσεων Δαιδάλεος από το καλοκαίρι του 2013.

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Niki

    Κύριε Ιωαννίδη πραγματικά διαβάζοντας το περιοδικό mystery είμαι πολύ ικανοποιημένη με τα θέματα που αναλύετε.
    Σπουδάζω και εγώ ψυχολογία και η αναζήτηση είναι τρόπος ζωής τώρα πιά.
    Σας ευχαριστώ .
    Νίκη Κουντούρη