Αεροψεκασμοί Chemtrails και Σκεπτικισμός

16/01/12 by

Αν παλαιότερα το αγαπημένο θέμα των συνωμοσιολόγων ήταν οι Ιλλουμινάτι και οι ερπετάνθρωποι, σήμερα είναι οι αεροψεκασμοί, τα γνωστά σε όλους μας chemtrails! Το θέμα, μάλιστα, είναι πως σήμερα είναι τόσο διάσημο στους χώρους της εναλλακτικής έρευνας, που δύσκολα μπορεί κάποιος να πάρει το μέρος των σκεπτικιστών ή απλά να δηλώσει ανοιχτά τις αμφιβολίες του! Ο λόγος; Πολύ απλά, τα chemtrails είναι ένα φαινόμενο ορατό από όλους. Σχεδόν καθημερινά, αν κανείς κοιτάξει ψηλά, θα δει κάποιο αεροπλάνο να αφήνει πίσω του λευκά σημάδια. Και, ως εκ τούτου, θα δεχτεί την έντονη δυσπιστία από όλους, αν προσπαθήσει να εκφράσει οποιαδήποτε επιφύλαξη.
Το φαινόμενο, λοιπόν, υφίσταται και εδώ κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο. Το θέμα, όμως, είναι αν αυτές οι γραμμές αφήνονται σκόπιμα στην ατμόσφαιρα και αν είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Και οι δυο πλευρές (σκεπτικιστές και μη) υποστηρίζουν πως ξέρουν την αλήθεια. Γεγονός, όμως, είναι πως η πρώτη παράταξη έχει δίκιο τουλάχιστον σε δύο σημεία. Βλέπετε, αν όντως υπάρχει κάποιο μυστικό πρόγραμμα συστηματικού αεροψεκασμού όλων των χωρών του πλανήτη, τότε μια τόσο πολύπλοκλη επιχείρηση σίγουρα δεν θα μπορούσε να μείνει κρυφή για τόσο μεγάλο διάστημα!
Από την άλλη, αν οι χημικές ουσίες απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα, όπως λένε, με σκοπό τον ψυχοσωματικό έλεγχο της μάζας, τότε με ποιο τρόπο αυτοί που κρύβονται πίσω από το πρόγραμμα προστατεύουν το δικό τους οργανισμό;
Πιστεύω πως τα ερωτήματα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά για να τα αγνοούμε. Ας περάσουμε, όμως, σε μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση. Βλέπετε, αυτό που δεν είναι και τόσο γνωστό, είναι το γεγονός πως τα εν λόγω ίχνη υπάρχουν τουλάχιστον από το 1940, όπως μαρτυρούν πολλές φωτογραφίες της εποχής (βλ. εικόνα). Αν, λοιπόν, συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε γιατί τόση φασαρία για το θέμα αυτό μόλις τα τελευταία χρόνια;
Η συνωμοσιολογική ερμηνεία του φαινομένου ξεκίνησε το 1996, όταν υποβλήθηκε μια μελέτη στον αρχηγό του επιτελείου της αμερικάνικης αεροπορίας με τίτλο Ο Καιρός ως Πολλαπλασιαστής Δύναμης: Η Κυριότητα επί των Καιρικών Συνθηκών το 2025. Στο σύνολό της είναι μια ανατριχιαστική έκθεση, που παρουσιάζει προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το 2025 η αμερικάνικη αεροπορία τις αναδυόμενες τεχνολογίες κυριότητας του καιρού ως όπλο σε περίοδο πολέμου. Όμως η έκθεση αυτή δεν είναι μοναδική… Δεκαετίες νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα το 1957, μια Προεδρική Συμβουλευτική Επιτροπή για τον Έλεγχο του Καιρού κατέληξε ότι «η τροποποίηση των καιρικών συνθηκών θα μπορούσε να αποτελέσει πιο σημαντικό όπλο από την ατομική βόμβα!»
Συμπεράσματα όπως τα παραπάνω έκαναν πολλούς ανά τον κόσμο να δουν με διαφορετικό τρόπο τα λευκά ίχνη των αεροπλάνων. Αξίζει να σημειώσω δε, πως η χώρα μας ήταν από τις πρώτες στον κόσμο που κατήγγειλε το φαινόμενο, μετά από σχετικό «αεροψεκασμό» στη Γλυφάδα το 1999.
Όμως… τα chemtrails δεν είναι καθόλου σπάνια! Συμβαίνουν καθημερινά και παρατηρούνται σε κάθε γωνιά της χώρας μας, αλλά και του κόσμου ολόκληρου. Μήπως, κατά συνέπεια, δεν πρόκειται για ειδικά επεξεργασμένα χημικά στοιχεία, αλλά για υποπροϊόντα της καύσης που συντελείται στη μηχανή του αεροπλάνου (τα λεγόμενα contrails);
Τα ίχνη συμπύκνωσης μοιάζουν με την αναπνοή μας, που γίνεται ορατή στις χαμηλές θερμοκρασίες. Παρόμοια, τα ζεστά αέρια της εξάτμισης του αεροπλάνου ψυχραίνονται αμέσως, όταν αναμιγνύονται με τον κρύο αέρα που υπάρχει στα μεγάλα ύψη (28.000 με 40.000 πόδια ύψος), δημιουργώντας τις περίφημες λευκές γραμμές.
Αν, λοιπόν, οι σκεπτικιστές έχουν δίκιο για την αιτία των «chemtrails», τότε μένει ένα σημαντικό ερώτημα: κατά πόσο αυτό το φαινόμενο είναι επικίνδυνο; Πιστεύω πως την απάντηση μπορούν να μας την δώσουν μονάχα ειδικοί (και ανεξάρτητοι) επιστήμονες. Όσοι, όμως, ενδιαφέρεστε πραγματικά για μια πιο ψύχραιμη ματιά στο όλο θέμα, αναζητήστε τη μελέτη του Gavin Pretor-Pinney Οδηγός του Ανέμελου Παρατηρητή των Νεφών (2010), όπου αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο αίνιγμα των chemtrails…

Related Posts

Tags

Share This

14 Comments

  1. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Μάριος Π. Π.

    Προσωπική μαρτυρία: εβγαίνα απο το κτίριο της εργασίας μου(η οποία εδρεύει στην Νέα Ελβετία του Βύρωνα).Ήταν γύρω στις 14:30 όταν είδα ένα μικρό αεροπλάνο να ψεκάζει στον ουρανό ψηλά σε παράλληλη γραμμή με τη οδό φορμίωνος.ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΥ ΠΑΓΩΝΑΝ όπως ισχυρίζονται μερικοί.Ορκίζομαι στην Μπαγκάβατ Γκιτά γι’ αυτό.Ήταν ψεκασμός!!!!Αμέσως γύρισα πίσω στα γραφεία και το είπα σε μια συναδελφο που ψάχνεται σε αυτά τα θέματα.”Σόφια μας ψεκάζουνε.Έλα να δεις τον ουρανό.Είδα αεροπλάνο να μας ψεκάζει” είπα.Έτσι έχω την μαρτυρία και άλλου ανθρώπου για το γεγονός. Ότι και να ακούω πως παγώνουν οι εξατμίσεις των αεροπλάνων γελάω.Τα μάτια μου ήταν η μαρτυρία μου, και είμαι 1000% σίγουρος πως αυτό που είδα δεν ήταν εξάτμιση.

  2. x-com

    Πριν 2 με 3 χρόνια ήμουν Γλυφάδα και είχα πάει στη στάση για το λεοφωρείο. Ο καιρός καλός και ο ουρανός πεντακάθαρος. Το λεωφορείο όπως συνηθίζεται στη περιοχή άργησε και έμεινα πολύ ώρα περιμένοντας. Κάποια στιγμή άρχισαν να παρουσιάζονται ουρές από νέφη, παράλληλες και κάθετες. Δεν μιλάω για 1 ή 2, 5 ή 6. Ήταν πάρα πολλές με αποτέλεσμα να σχηματίζονται τεράστιες τρίλιζες από τη Γλυφάδα μέχρι την Αργυρούπολη-Ηλιούπολη όπου έφτανε το μάτι (και μάλλον μέχρι το κέντρο της Αθήνας, αλλά δεν είμαι σίγουρος, γιατί κάποια στιγμή σκοτείνιασε και ήμουν και μέσα στο λεωφορείο).
    Τώρα, εγώ έχω διαβάσει το βιβλίο του Gavin Pretor-Pinney και βασικά δεν έχω κάποια άποψη για το φαινόμενο για να είμαι προκατειλημμένος, αλλά εκείνη τη μέρα έγινε και κάτι άλλο, που μου τράβηξε την προσοχή. Κανένα 30′ ή 45′ από τότε που άρχισε το φαινόμενο η ατμόσφαιρα έγινε κάπως αποπνιχτική, κάτι που ίσως παρατήρησαν και άλλοι. Από τη μία ήταν σαν να είχε πολύ υγρασία, από την άλλη ήταν σαν να υπήρχε κάποιο είδος νωχελικότητας στο περιβάλλον. Κάτι σαν βαριά αίσθηση και αυτό σε αντίθεση με όλη την προηγούμενη μέρα. Αυτά…

  3. george ioannidis

    σχόλιο από Facebook

    Gas Katsugris
    αυτο,το ειδα κ πιστευεσα οτι πραγματι κατι συμβαινει..περσυ την ανοιξη μενω Ν .Μακρη,καθαρος ουρανος,απογευμα μολις αρχισε να κρυβετε ο ηλιος,απο το βουνο.2 τεραστιες γραμμες απο αεροπλανα σε μεγαλο υψος με κατευθυνση νοτιαανατολικα,ταυτοχρωνα σχεδον μια ισχνη γραμουλα απο αλλο αεροσκαφος που εσβησε σε 2,3 λεπτα..τα αλλα μειναν στον ουρανο τουλαχιστον 20,25 λεπτα..κ διαλειοτουσταν σιγα,σιγα κ ακανανονιστα.

  4. george ioannidis

    σχόλιο από Facebook

    Mpir Manos
    μενω μεταμορφωση,και οταν εχει καθαρο ουρανο,εχω δει αυτο το ψεκασμα που μοιαζει με τεραστια γραμμη,και παρατηρισα οτι δεν χανεται ευκολα.

  5. george ioannidis

    guys… δεν χρειάζεται να λέτε που μένετε: τέτοιες γραμμές εμφανίζονται παντού, σε ολόκληρο τον πλανήτη, και πολλές φορές την ίδια μέρα. Δεν είναι η Ελλάδα το επίκεντρο κάθε συνωμοσίας!! Απλά δεν τις βλέπουμε συχνά, γιατί σπάνια κοιτάζουμε ψηλά – είναι και αυτό ένδειξη της αστικής μελαγχολίας μας… που ώρες ώρες, νομίζω πως είναι περισσότερο επίφοβη!

    • x-com

      Δεν ανέφερα το γεγονός στη Γλυφάδα επειδή θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι το επίκεντρο κάθε συνωμοσίας, ή για να εκφράσω κάποια αστική μελαγχολία. Έχω παρατηρήσει πολλές φορές το φαινόμενο και όπως είπα δεν έχω κάποια άποψη πάνω σ’αυτό. Ωστόσο πρώτη φορά το είδα σε τόσο μεγάλη έκταση και τόσο “συμμετρικό” (ώστε να σχηματίζονται τρίλιζες), πράγμα που μου κινεί την περιέργεια ακόμα και αν πρόκειται για contrails.

      • Γιώργος Ιωαννίδης

        x-com, το σχόλιο μου δεν ήταν προσωπικό, ελπίζω να μην το παρεξηγείς, απλά έχω διαβάσει σε πολλές κουβέντες γι’ αυτό το θέμα στο Facebook και σε forum, πάρα πολλά άτομα που πιστεύουν αυτό ακριβώς, πως δλδ τα chemtrails είναι κάτι σπάνιο, που συμβαίνει σε συγκεκριμένες περιοχές, σε συγκεκριμένες στιγμές, και είναι κάτι που αφορά κυρίως την Ελλάδα!!

        • x-com

          Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας ρωτήσω και κάτι άλλο, άσχετο με το συγκεκριμένο post. Έτυχε και είδα το Blade 2 πάλι στην TV προχθές και μου έκανε εντύπωση ότι σε 2 ή 3 σκηνές ο σκηνοθέτης δίνει έμφαση πάνω σε ένα cartoon. Μήπως ξέρετε τίποτα, γιατί κάπου είχα διαβάσει γι’αυτό αλλά δεν θυμάμαι τι.

          • Γιώργος Ιωαννίδης

            Έχει πολλά χρόνια που το έχω δει και δεν θυμάμαι αυτό που λες… ίσως αν έβρισκες το απόσπασμα στο you tube να βοηθούσε!

  6. 21/01/12 ώρα 15:30 στο δρόμο μας από Κόρινθο για Τρίπολη Αρκαδίας παρατηρήσαμε 4 αεροψεκασμούς από δυτικά προς τα ανατολικά. Μόνο εμείς το βλέπουμε; Κανείς δεν αγανακτεί; Τις επόμενες μέρες πάντα βρέχει. Πρόβλημα βροχοπτώσεων δεν είχαμε, τι στο καλό συμβαίνει; Δείτε το άρθρο μας: http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com/2011/11/blog-post_27.html με εκτίμηση Πιστός Μονής Κερνίτσας.

  7. …Λυσσάξανε να ψεκάζουν τον αρκαδικό μας ουρανό!!! ΔΕΙΤΕ: http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com/2012/01/blog-post_22.html ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΑΔΕΛΦΕ, ΑΛΛΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ… ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ…ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ. ΓΙΝΑΜΕ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΑΣ.

  8. Παρακολουθούμε τα υπολείμματα των αεροπλάνων εδώ και μήνες. Έχουμε τρελαθεί και χάσει τον ύπνο μας, βλέποντας ακόμη και τώρα που σας γράφω, πολλές γραμμές αερίων ή στερεών αποβλήτων, στην Κόρινθο, Αθήνα και στην Τρίπολη, μετά την ανατολή και δύση του ήλιου. Δεν εικάζουμε τίποτε αλλά απαιτούμε απαντήσεις για το τι γίνεται πάνω από τα κεφάλια μας και σε μία εποχή που ο καρκίνος θερίζει. Όταν βλέπετε τέτοιου είδους πτήσεις, κάντε καταγγελία στην αστυνομία και στον αξκο υπηρεσίας του κοντινού αεροδρομίου σας. Πρέπει να μάθουν οι αρμόδιοι τι βλέπουμε εμείς. Και μετά ας αναζητήσουμε ευθύνες και από τοπικούς και μεγαλύτερους πολιτικούς αφεντάδες. Αν προκύψει εγκληματική ενέργεια, τότε να επανέλθει η θανατική ποινή. Τα παιδιά μας δεν φταίνε σε τίποτε…

  9. Παιδιά το τι ψεκασμοί γίνονται αυτή την στιγμή στα Ίσθμια Κορινθίας δεν λέγεται. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ!!! Τουλάχιστον 10 αεροπλάνα σε μία ώρα αφήνουν παχιά λευκά χημικά, το ένα στη θέση του άλλου. Δείτε και στριμώξτε τώρα τους πολιτικούς μας… Αεροψεκασμοί Chemtrails Morgellons – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com

  10. Γιώργος Ιωαννίδης

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί μια φωτογραφία με πιλότους να κάνουν πορεία στους δρόμους της Νέας Υόρκης κρατώντας φωτογραφίες με chemtrails. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική όπως δείχνει η αυθεντική εικόνα! Για περισσότερα, δείτε και εδώ – http://photos.denverpost.com/2011/09/27/photos-airline-pilots-protest-on-wall-street-on-tuesday-september-27-2011/#6