11 Απλές Απαντήσεις για την Μαγεία

11/05/12 by

(1) Τι είναι η Μαγεία;
Πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλοί ορισμοί για το τι είναι Μαγεία, ορισμοί που διαφέρουν ανά εποχή και σχολή προσέγγισης.
Αυτό πάντως που σίγουρα ΔΕΝ είναι Μαγεία, είναι η οφθαλμαπάτη (βλ. Ταχυδακτυλουργία) που βασίζεται σε έξυπνα τρικ, και η θαυματοποιία (βλ. την κινηματογραφική εκδοχή της Μαγείας σε παραγωγές όπως το Harry Potter), διότι προφανώς δεν υπάρχουν άνθρωποι που με την κίνηση ενός ραβδιού αλλάζουν σε ζώα, προκαλούν τυφώνες και αιωρούνται χιλιάδες μέτρα πάνω από το έδαφος.
Αν όλα αυτά και πολλά περισσότερα ευφάνταστα μπορούσαν να συμβούν τόσο εύκολα, τότε ο κόσμος μας θα ήταν πολύ πολύ διαφορετικός!

(2) Ωραία λοιπόν, αφού μας είπες τι ΔΕΝ είναι η Μαγεία, θα μας πεις τι είναι;
Για να κατανοήσουμε τι πραγματικά είναι η Μαγεία θα πρέπει να μελετήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τα επιμέρους γνωρίσματα της, τα οποία είναι η χρήση συμβόλων, η μεταφυσική σκέψη, η ενεργή δράση και ο παραφυσικός παράγοντας.
Κατά συνέπεια, θα μπορούσαμε να ορίσουμε την Μαγεία ως την επιστήμη εκείνη που μέσα από συμβολικές παραστάσεις (εικόνες, λόγια, κινήσεις) επιδιώκει να προκαλέσει αλλαγές στο άτομο, σε σχέση με τον εαυτό του, με το περιβάλλον του ή και με τον κόσμο των αόρατων δυνάμεων.

(3) Τι είναι η Μαύρη και η Λευκή Μαγεία;
Οι έννοιες αυτές είναι συγκεχυμένες και οι ορισμοί τους ποικίλουν. Συνοπτικά όμως, Μαύρη είναι οποιαδήποτε μορφή μαγείας γίνεται με κακόβουλους σκοπούς, ενώ Λευκή οποιαδήποτε μαγική πράξη αφορά την θεραπεία, την πνευματική ανέλιξη και την ευδαιμονία του ατόμου.

(4) Υπάρχουν πολλά είδη Μαγείας;
Ναι! Μπορούμε να διακρίνουμε πολλά είδη όπως είναι η Μαγγανεία (φολκλορική Μαγεία), η Μυητική (που εισάγει το άτομο στα Μυστήρια του Εαυτού, της ζωής και του Αόρατου Κόσμου), η Θρησκευτική (η θεσμοθετημένη ή κοινωνικά αποδεκτή Μαγεία) κ.ο.κ.
Αντίστοιχα, μπορούμε να διακρίνουμε τουλάχιστον τέσσερις τύπους Μαγείας που εφαρμόζονται μεμονωμένα ή σε συνδυασμούς. Αυτοί είναι…
– Συμβολική (ή Ψυχολογική) Μαγεία: αφορά πρακτικές που το αποτέλεσμα τους περιορίζετε αποκλειστικά και μόνο στην ψυχολογία του ατόμου. Εδώ ο μηχανισμός λειτουργίας της Μαγείας εξαρτάτε από την ικανότητα αυθυποβολής και προβολής του ατόμου.
– Φυσική (ή Χημική) Μαγεία: αφορά πρακτικές που το αποτέλεσμα τους οφείλετε αποκλειστικά και μόνο στις χημικές ιδιότητες των υλικών που χρησιμοποιούνται – βλ. βότανα, βάμματα κ.α.
– Ενεργειακή (ή Πρανική) Μαγεία: αφορά πρακτικές που το αποτέλεσμα τους σχετίζετε με τα βιοενεργειακά κανάλια του ατόμου – βλ. τσάκρα, αύρα κ.α.
– Πνευματιστική (ή Επικλητική) Μαγεία: αφορά πρακτικές που το αποτέλεσμα τους σχετίζετε με την επαφή του ατόμου με δυνάμεις από την Άλλη Πλευρά – βλ. goetia, θεουργία κ.α.

(5) Είναι η Μαγεία επικίνδυνη;
Όπως κάθε τι στον κόσμο, έτσι και η Μαγεία μπορεί να καταλήξει επικίνδυνη. Η ενασχόληση μαζί της μπορεί να αφυπνίσει στο άτομο απωθημένες συγκρούσεις που διαφορετικά θα αγνοούσε (Συμβολική Μαγεία), να δηλητηριαστεί (Φυσική Μαγεία), να προκαλέσει φαινόμενα ενεργειακής υπερδιέγερσης (Ενεργειακή Μαγεία), ή ακόμη να έρθει σε επαφή με δυνάμεις που δεν μπορεί να χειριστεί (Πνευματιστική Μαγεία) προξενώντας στην ζωή του, όλα τα παραπάνω, ίσως και πολλά περισσότερα!

(6) Εφόσον λοιπόν υπάρχουν τόσοι κίνδυνοι, γιατί να ασχοληθώ με την Μαγεία;
Κανείς δεν σε αναγκάζει να ασχοληθείς με την Μαγεία! Δυστυχώς οι περισσότεροι το κάνουν γιατί αποζητούν την Δύναμη (ότι και αν σημαίνει αυτό για τον καθένα) ή απλά από περιέργεια.
Ευτυχώς οι πρώτοι απογοητεύονται εύκολα, ενώ οι δεύτεροι δεν έχουν αληθινό κίνητρο για να συνεχίσουν, και έτσι εγκαταλείπουν το ίδιο νωρίς.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι πολύ απλά το ουσιαστικό αποτέλεσμα της Μαγείας δεν είναι τα περιφερειακά παραφυσικά φαινόμενα, αλλά η αυτογνωσία, η μεταμόρφωση του εαυτού και η επαφή με τις ανώτερες διαστάσεις!

(7) Αν ισχύουν όλα αυτά που λες, τότε γιατί χρειαζόμαστε την Μαγεία; Γιατί να μην μείνουμε στο φιλοσοφικό κομμάτι του όλου θέματος, και μέσω της σκέψης να αναζητήσουμε τις αλήθειες που μας υπόσχεται η Μαγεία;
Η αλήθεια είναι πως χρειαζόμαστε την Μαγεία, γιατί χρειαζόμαστε τα σύμβολα! Αυτά είναι η γλώσσα με την οποία επικοινωνούμε (σε πρώτο επίπεδο) με το ασυνείδητο μας (και σε δεύτερο επίπεδο με τον Υπερβατικό Κόσμο) και έτσι κατορθώνουμε να ενοποιήσουμε τον ψυχοσωματικό μας οργανισμό υπό μια συγκεκριμένη θέληση, γεγονός που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην ζωή μας.
Η Μαγεία λοιπόν, συμπληρώνει την Φιλοσοφία, και μέσω των συμβόλων της εξωτερικεύει την σκέψη, υλοποιεί την φαντασία, και ενσαρκώνει την λανθάνουσα ενέργεια του ανθρώπου σε μια αρμονική ενεργητική συνέργεια.

(8) Είναι η Μαγεία Σατανισμός;
Ο μυητικός Σατανισμός είναι μια σχολή Μαγείας, η Μαγεία γενικότερα όμως δεν ταυτίζεται με τον Σατανισμό, τις πρακτικές και τα πιστεύω του.
Στην χώρα μας κυριαρχεί η εντύπωση πως οποιαδήποτε μορφή μαγικής πράξης συμβαίνει χωρίς την ευχή της Εκκλησίας, είναι αυτομάτως Σατανική. Στην πραγματικότητα όμως, οι περισσότερες μαγικές σχολές (όπως η Wicca, το Θέλημα, ο Πολυθεϊσμός κ.α.) λειτουργούν εκτός του ιουδαιχριστιανικού μοντέλου, δεν χρησιμοποιούν δηλαδή το ηθικό και κοσμολογικό του σύστημα.
Ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί περί «Σατανικής μαγείας» είναι συχνά άτοποι, και αποτελούν απλά μια ερμηνεία που έχει νόημα και αξία αποκλειστικά και μόνο σε μια θρησκευτική μερίδα ανθρώπων δίχως να περιγράφει αναγκαστικά την αλήθεια.

(9) Πιστεύω πως μου έχουν κάνει μάγια, τι να κάνω;
Τίποτα! Τις περισσότερες φορές που πιστεύουμε πως μας έχουν κάνει μάγια, και βλέπουμε να συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα στην ζωή μας, έχουμε πέσει θύμα αρνητικής ψυχολογίας και αυθυποβολής. Στην πραγματικότητα, αναζητούμε μια εύκολη λύση για να αποδώσουμε την αιτία των προβλημάτων μας κάπου έξω από εμάς, ενώ θα πρέπει να αναζητήσουμε την ευθύνη στον ίδιο μας τον εαυτό. Γι’ αυτό λοιπόν, αντιμετωπίστε τις υποψίες σας με χιούμορ, ψυχραιμία και… αυτοκριτική.

(10) Κι όμως, έχω βρει περίεργα μικροαντικείμενα στον χώρο μου, και μου έχουν συμβεί πολλά παράξενα πράγματα. Είσαι σίγουρος πως δεν μου έχουν κάνει μάγια;
Ξανά το πιο πιθανό είναι να μην συμβαίνει τίποτα το παραφυσικό, ενώ το άτομο που τοποθέτησε το μικροαντικείμενο στον χώρο σου, ναι μεν μπορεί να είχε κακόβουλους σκοπούς, αλλά (εν αγνοία του) άσκησε Συμβολική Μαγεία, γεγονός που σημαίνει πως δεν μπορεί να σε επηρεάσει με κανένα χημικό, ενεργειακό ή άλλο λεπτοφυές τρόπο.
Αν παρόλ’ αυτά, τα όσα βιώνεις αγγίζουν τα όρια του παραφυσικού, παρατηρείς δηλαδή αδικαιολόγητες και χρόνιες αλλαγές στην συμπεριφορά σου, οπτικά, κινητικά και ακουστικά παραφυσικά φαινόμενα, τότε υπάρχει η πιθανότητα να έχεις πέσει πραγματικά θύμα μαγείας.
Σ’ αυτή την περίπτωση, η διαπίστωση του είδους θα βοηθούσε πολύ, όπως επίσης και η αναγνώριση του ατόμου που σε έχει «δέσει».
Σε κάθε περίπτωση όμως, επεδίωξε ένα θετικό τρόπο ζωής, με καλή διατροφή, ψυχο-σωματική άσκηση και ορθή ενημέρωση. Η επίσκεψη σε ένα «μέντιουμ» μπορεί να βοηθήσει την ψυχολογία σου, αλλά μάλλον θα δημιουργήσει καινούργια προβλήματα στο πορτοφόλι σου…

(11) Και μετά από όλα αυτά, αν θέλω να μάθω και εγώ Μαγεία, τι πρέπει να κάνω;
Τρία πράγματα: (α) θα μπορείς να ασχοληθείς σοβαρά με την Μαγεία μονάχα αν καταλάβεις πως το θέλεις αληθινά και με όλο σου το είναι, (β) θα πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο στην μελέτη της εξειδικευμένης βιβλιογραφίας, όχι μόνο για μάθεις ότι χρειάζεται, αλλά κυρίως για να εντοπίσεις ποια από τις πολλές σχολές Μαγείας είναι αυτή που χρειάζεσαι, και (γ) θα πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο και ενέργεια στην καθημερινή άσκηση. Διότι ο βαθμός της εξέλιξης σου θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο από τον βαθμό μετοχής σου!

Related Posts

Tags

Share This

21 Comments

  1. Γιώργος Ιωαννίδης

    Και μερικές διευκρινίσεις…
    Στον ορισμό μου για την Μαγεία, χρησιμοποίησα την λέξη «επιστήμη» με την κυριολεκτική της σημασία, δηλαδή «επίσταμαι» που δηλώνει την βαθιά εξοικείωση με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Και αυτό διότι, ο βαθμός επιτυχίας μιας μαγικής πράξης είναι στενά συνδεδεμένος με την εμπειρική γνώση.
    Επίσης, όπως περίπου ισχύει στις θετικές επιστήμες, στην Μαγεία, το άτομο καλείται να πειραματιστεί συστηματικά με διαφορετικές τεχνικές μέχρι να βρει τον τρόπο εκείνο που θα είναι κατάλληλος για τον ίδιο και θα φέρει επαναλαμβανόμενα, το θεμιτό αποτέλεσμα.
    Αντίθετα δηλαδή με το τι πιστεύουν πολλοί, η Μαγεία απαιτεί τις επιστημονικές μεθόδους της παρατήρησης, του πειράματος και της επαναληψιμότητας.
    Τέλος, και όπως σωστά έχει παρατηρήσει μια καλή φίλη και γνώστης του θέματος, οι τίτλοι των τεσσάρων τύπων Μαγείας που έδωσα, δεν θα πρέπει να συγχέονται με περισσότερο παραδοσιακές κατηγοριοποιήσεις.
    Για παράδειγμα, η Φυσική (Χημική) Μαγεία που αναφέρω είναι φυτική/βοτανική Μαγεία και δεν πρέπει να ταυτίζεται με την Φυσική Μαγεία (πλανητική/ερμητική) έτσι όπως την όρισε ο Μαρσίλιο Φιτσίνο στην Αναγέννηση.
    Επίσης, η Πνευματιστική (Επικλιτική) Μαγεία είναι τελετουργική και δεν πρέπει να ταυτίζεται με το Πνευματιστικό Κίνημα που αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, και αφορά την επικοινωνία με τους νεκρούς μέσα από πνευματιστικές συνεδρίες.

  2. george ioannidis

    σχόλιο από Facebook

    Pantognost Knowitall
    Μέσα από μια συστηματική ταξονομική προσέγγιση το κείμενο σου ήταν διαφωτιστικό. Μια μόνο φαινομενική αντίφαση θα ήθελα να διευκρινήσεις. Στην αρχή,προς μεγάλη λύπη όλων των rpgers λες ότι μαγεία δεν μπορεί να προκαλέσει τυφώνες και κεραυνούς. Λίγο παρακάτω όμως την οριζεις ως ενεργό δράση που προκαλεί αλλαγές στον εαυτό του μάγου σε σχέση με τον ίδιο, το περιβάλλον και τις εξοκοσμες διαστάσεις(αλλιώς το λες αλλα δεν έχει σημασία). Σε αυτο τον ορισμό μπορει να εννοηθεί ότι κάποιος μπορει να αλλάξει τον εαυτό του σε σχέση με το περιβάλλον, ωστε π.χ. να ίπταται. άρα γιατί η high magic του σινεμά και του βιβλίου απορρίπτεται?
    Επιπλέον στα πλαίσια του επικίνδυνου η μη, αυτή η αναγόρευση του εγώ σε πρώτη προτεραιότητα, μέσω της παραδοχης του μάγου ως πρωταρχικού διαύλου αλλαγής δεν είναι ένας πολυ ρεαλιστικός και άμεσος κίνδυνος?

  3. george ioannidis

    Αν και δεν είναι αυτός ο σκοπός, εντυπωσιακά φαινόμενα όπως είναι ο μετεωρισμός, η επίδραση στον καιρό κ.α. παρατηρούνται στην Μαγεία, απλά όχι με τον (απλουστευμένο και γρήγορο) τρόπο και στον (βιβλικών διαστάσεων CGI) βαθμό που τα παρουσιάζει ο κινηματογράφος και η λογοτεχνία του Φανταστικού. Όσον αφορά το Εγώ, στο κείμενο προσπάθησα να διατηρήσω μια μέση γραμμή, υπάρχουν δλδ σχολές που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο Εγώ (Αριστερή Ατραπός) και άλλες που δίνουν περισσότερη έμφαση στο θείο με το οποίο και επιδιώκουν την ένωση (Δεξιά Ατραπός). Κατά συνέπεια, δεν δίνεται πάντα και παντού πρώτη προτεραιότητα στο Εγώ…

  4. Α.

    Καλημέρα! Έχω ένα πρόβλημα και πραγματικά χρειάζομαι την βοήθεια σου! Λες πως αν πιστεύουμε πως μας έχουν κάνει μάγια να μην κάνουμε τίποτα και πως τις περισσότερες φορές είναι η “ιδέα” μας… Παρ’ όλα αυτά εμένα αυτό δε με καθησυχάζει! Δεν έχω βρει περίεργα αντικείμενα στο σπίτι μου αλλά εδώ και 7 περίπου χρόνια, από τότε που μετακομίσαμε σε ένα καινούριο σπίτι κι ενώ φαινομενικά θα καλυτέρευε την ζωή μας από όλες τις απόψεις, οικογενειακά, οικονομικά, σωματικά πάμε από το κακό στο χειρότερο… Συμβαίνουν τόσα πράγματα που πλέον ξεπερνάνε το όριο του τυχαίου και της σύμπτωσης… Εκτός αυτού, νιώθουμε πολύ έντονα αρνητική ενέργεια λες και ρέει από τους τοίχους του σπιτιού…

    Ειλικρινά δεν ξέρω που να απευθυνθώ! Στην εκκλησία δε μπορώ ή καλύτερα δε θέλω μιας και δεν έχω “απτά στοιχεία”… Ούτε ξέρω κάποιον άνθρωπο που να γνωρίζει από αυτά πραγματικά και δεν έχει στόχο το χρήμα… Εσύ μου φάνηκες γνώστης του θέματος γι’ αυτό θα σε παρακαλούσα αν μπορείς και θέλεις να μου δώσεις μια συμβουλή για το τι να κάνω…

    Α.

    • Γιώργος Ιωαννίδης

      Το ότι τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι ιδέα μας, σίγουρα δεν σημαίνει πως αυτό συμβαίνει πάντα! Άλλωστε, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική… στην περίπτωση σου τώρα, αν στο σπίτι κανένας δεν έχει παρατηρήσει κάποιο παράδοξο φαινόμενο (ακουστικής ή οπτικής φύσεως ή ακόμη και ασυνήθιστες μυρωδιές χωρίς αντιληπτή πηγή), είναι κάπως δύσκολο να πούμε πως πρόκειται για κάποιο τοποκεντρικό στοίχειωμα. Τα όνειρα θα μπορούσαν να ήταν ένα καλό διαγνωστικό εργαλείο! Υπάρχει κάποιο μοτίβο ίσως; Κάτι που να υποδηλώνει την παρουσία μιας φιγούρας για παράδειγμα; Καλό θα ήταν επίσης, να εξέταζες την ιστορία του σπιτιού, τον χώρο όπου χτίστηκε κτλ.
      Από την άλλη, αν ο νους σου πηγαίνει πως σας έχουν «δέσει» από φθόνο, και δεν είναι το σπίτι η αιτία, τότε σίγουρα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον «ειδικό»! Παρόλ’ αυτά, θα ήμουν εξαιρετικά προσεχτικός, θα εξέταζα δηλαδή όλες τις πιθανές ερμηνείες προτού φτάσω σ’ αυτό το συμπέρασμα, και κυρίως, θα προσπαθούσα να εντοπίσω ακριβώς το αν φταίει ή όχι ο χώρος! Με ποιο τρόπο; Μην παραξενευτείς αν ακόμη και οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του σπιτιού ή κάτι άλλο στην δομική του κατασκευή προκαλεί αρνητικά συναισθήματα. Δυστυχώς, οι περισσότεροι μηχανικοί σήμερα δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη την ψυχολογία του περιβάλλοντος! Αν τώρα «επιμένεις» πως πρόκειται για «δέσιμο»… σε κάθε περίπτωση, ο θύτης αφήνει σημάδια στον χώρο ώστε να προκαλείτε αυτού του είδους η συμπαθητική μαγεία. Στις σπάνιες περιπτώσεις που δεν συμβαίνει αυτό, μιλάμε για πολύ ισχυρή μαγεία που προϋποθέτει ισχυρούς εχθρούς! Έχετε δώσει δικαίωμα ενός τόσο έντονου φθόνου;

      • A.

        Καλημέρα κι ευχαριστώ πολύ! Κοίτα, στο σπίτι έχει παρατηρηθεί περίεργη μυρωδιά από δύο διαφορετικά άτομα… Θέλω να πω πως δύο από εμάς, χωριστά και σε ανύποπτες στιγμές μυρίσαμε ευωδιαστά λουλούδια! Όμορφη μυρωδιά, που σου προκαλεί γαλήνη! Επίσης σε μια φωτογραφία που έχει τραβηχτεί εδώ μέσα, πάνω από το κεφάλι του ατόμου υπάρχει κάτι σαν καπνός λευκός και κανείς μας δεν ξέρει τι μπορεί να είναι… Έχει αποκλειστεί η πιθανότητα του καπνού από τσιγάρο, η αντανάκλαση του φωτός, όπως επίσης και κάποια αχτίδα ήλιου… Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω πως αν πραγματικά σημαίνουν κάτι αυτά τα δύο συμβάντα, τότε έχουν να κάνουν με την ψυχή κάποιου από τα τρία αγαπημένα μας πρόσωπα που έφυγαν το ένα μετά το άλλο με διαφορά ενός χρόνου περίπου… Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αυτό, πάντως δε νιώθω το σπίτι στοιχειωμένο!!!

        Με την μαγεία ποτέ δεν ασχολήθηκα, ούτε μου περνούσε ποτέ από το μυαλό και καλά καλά δεν ξέρω αν πίστευα κιόλας ότι υπάρχει… Η αίσθηση (κυριολεκτώ στην λέξη) ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, μου ήρθε μια μέρα εντελώς ξαφνικά σε άσχετη στιγμή… Δε θα πήγαινε ποτέ εκεί το μυαλό μου! Δεν ξέρω πως να σου εξηγήσω αυτό που αισθάνθηκα… Πάντως δεν είναι ότι ψαχνόμουν με αυτά και λέω μια μέρα “βρε λες?”… Δεν τόλμησα να το συζητήσω με κάποιον στην αρχή. Κάποια στιγμή όμως που μίλησα σε πολύ δικό μου άτομο, μου αποκάλυψε πως στο σπίτι της γιαγιάς μου είχε βρεθεί ένα κομμάτι λιωμένο κερί με τρίχες κολλημένες κι άλλα σχετικά, πάνω σε μια ντουλάπα που φυσιολογικά δε μπορεί να φτάσει άνθρωπος χωρίς σκάλα (δεν ξέρανε τι να το κάνουν και το πέταξαν στην τουαλέτα)…

        Την ιστορία του χώρου πριν γίνει σπίτι, λίγο πολύ την γνωρίζω γιατί ήταν δικός μας από τους προ παππούδες και δε συνέβη κάτι κακό εδώ κτλ. Κατασκευαστικά είναι πολύ καλό κτίσμα γιατί το προσέξαμε πολύ και κοιτάξαμε να “κοιτάει” στις σωστές κατευθύνσεις κτλ τώρα για πιο ειδικά όπως τα ηλεκτρολογικά, δε γνωρίζω… Πάντως τείνω να αποκλείσω και την περίπτωση του να φταίει το σπίτι σαν σπίτι…

        Αρνητική ενέργεια δυστυχώς έρχεται από από πολλές πλευρές (και κυριολεκτικά και μεταφορικά)… Η ζήλια, η κακία και ο φθόνος είναι σίγουρα!!! Και ειδικά όταν χτίστηκε αυτό το σπίτι έφτασε στο αποκορύφωμά της απλά και μόνο επειδή χτίστηκε!!! Είναι πάρα πολύ τα περιστατικά που το υποδεικνύουν αλλά δε θα μπω σε λεπτομέρειες… Υλικά πάντως δεν έχουμε βρει κάτι μέσα στο σπίτι…

        Όταν λες ειδικό τι εννοείς? Δεν είμαι γνώστης όπως σου είπα και δεν ξέρω που να απευθυνθώ… Σίγουρα όμως δε θα ήθελα να πάω σε “μάγο”!!! Ξέρω πως όταν κάνεις κακό αυτό σου γυρνάει διπλά και τρίδιπλα!!!

        • Γιώργος Ιωαννίδης

          Αναφερόμενος σε ειδικό, κάνω λόγο σε ευαίσθητο άτομο που θα μπορεί να «διαβάσει» αν κάτι υπάρχει στο σπίτι ή αν κάτι σας έχει «δέσει». Καταλαβαίνω πως είναι μια λύση που δεν θέλεις, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι περισσότερο, κυρίως αν αποκλείσουμε όλες τις άλλες εναλλακτικές. Το ghost fog που είδες στην φωτογραφία, μπορεί να σχηματίστηκε από την μηχανή, και δεν είναι αναγκαστικά παραφυσικό φαινόμενο. Οι μυρωδιές έχουν από την άλλη ενδιαφέρον… σε ποιο σημείο του σπιτιού είναι; Υπάρχει περίπτωση το μέρος να χτίστηκε σε παλιό (αρχαίο;) νεκροταφείο;
          Επίσης είναι πολύ σημαντικό να εξετάσεις το θέμα καθαρά ψυχολογικά. Μήπως δλδ η πηγή των προβλημάτων βρίσκεται στην δυναμική της οικογένειας, σε εσωτερικά προβλήματα και συγκρούσεις δλδ, σε συνδυασμό με τις δύσκολες εξωτερικές (οικονομικές κτλ) συνθήκες; Όπως βλέπεις, προσπαθώ να σου πω ότι η παραφυσική ερμηνεία θα πρέπει να είναι κυριολεκτικά η τελευταία απάντηση στο πρόβλημα, διότι ανοίγει νέα προβλήματα παρά δίνει απαντήσεις! Ότι άλλο και αν σου πω ή θα ήταν μαγγανεία ή θα αφορά συγκεκριμένα θρησκευτικά πιστεύω. Αν π.χ. είσαι Χριστιανός, δεν υπάρχει καλύτερο όπλο από ένα Ευχέλαιο, αν ήσουν occultist θα πρότεινα μια σειρά από θυμιάματα και το τυπικό του Πενταγράμμου. κ.ο.κ.

  5. Α.

    Ξέχασα να σου αναφέρω πως χτες βρήκαμε δύο σβησμένα τσιγάρα και στάχτη χωρίς σημάδι σβησίματος όμως στο σημείο, διαφορετικής μάρκας το ένα από το άλλο (το κάθε ένα είναι από διαφορετικό άτομο του σπιτιού) σε εντελώς παράλογο μέρος μέσα στο σπίτι και δεν το έχει κάνεις κανείς από εμάς ή κάποιος από τους επισκέπτες!!! Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό αλλά ομολογώ πως ήταν η αφορμή για να σου γράψω γιατί έχουμε τρομάξει όλοι!!!

    • Γιώργος Ιωαννίδης

      Δεν είναι ακριβώς μαγικό αντικείμενο αυτά 🙂 Αντίθετα με το κερί που είναι πιο κοντά στα παραδοσιακά ξόρκια!

      • Α.

        Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα!!! Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και να υποθέσω για τα τσιγάρα δεδομένου πως πραγματικά δεν το έκανε κάποιος από εμάς και δεν έχουμε και λόγο άλλωστε μιας και καπνίζουμε όλοι και κανένας κρυφά (αν με καταλαβαίνεις)… Λοιπόν και πάλι ευχαριστώ!!! Θα κάνουμε ένα ευχέλαιο πάλι και θα ζητήσω από τον παπά να διαβάσει και την ευχή του Κυπριανού!!! Θα ρίξω και αγιασμό σε όλο το οικόπεδο μέσα έξω από τα σπίτια κι ελπίζω να πάνε καλύτερα τα πράγματα!!! Αν όχι τότε βλέπουμε!!!

        Και πάλι ευχαριστώ!!!

  6. Κωστας

    Καλησπερα! θα ηθελα πραγματικα αν γηνεται να μ στηλεισ μεσω e-mail ωστε να μπορεσουμε να μηλησουμε και να σου κανω καποιεσ ερωτισεις σχετικα με τα βιβλια της μαγειας .

  7. low

    θα ηθελα να ασχοληθω με την μαγεια αλλα δεν θελω να εχω καμια σχεση με τον σατανισμο τι να κανω;

    • Γιώργος Ιωαννίδης

      Υπάρχουν πολλά βιβλία που αφορούν την Μαγεία και τον Εσωτερισμό και δεν έχουν καμία σχέση με τον Σατανισμό. Στο Mystery (http://www.archetypo.com.gr/index.php/el/) θα βρεις ένα μεγάλο πλούτο από σχετικά άρθρα. Απλά να θυμάσαι πως η ενασχόληση με την Μαγεία απαιτεί τόλμη, όχι για να επικαλεστείς τις δυνάμεις του Σκότους όπως τόσο απλοϊκά παρουσιάζει ο κινηματογράφος, αλλά για να επιτελέσεις το πιο δύσκολο έργο – την αυτογνωσία και την προσωπική σου εξέλιξη. Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς πολλοί ξεχνούν όταν βαδίζουν τις απόκρυφες ατραπούς, και παγιδεύονται στον εντυπωσιασμό των φαινομένων και στην αίγλη που προσδίδουν οι τίτλοι.

  8. gia sou file mou!! exw kai gw kati apories an mporis na mou lisis merikes..exw kai egw ipopsies oti mou kanan mageia giati vrika tripes stin koilia m ta matia mou itan diaforetika den efenontan oi kores twn matiwn mou!! kai mia mera 3ekinisa me tin mitera mou kai tes aderfes mou gia ton agio kipriano sto dromo eixa entono ponokefalo pono sta dontia kai sta matia pigame eixe esperino meiname mexri na teliosi,apo tous ponous nomiza oti e 8a antexa ,mas diavase kai tin euxi tou agiou kipria nou meta ,kai 3ekinisame nartoume spiti ,kai sto dromo enio8a siga siga oi ponoi na feugoun apo panw mou,kai tin epomeni mera pou 3ipnisa eixa ena megalo karoumpalo sto metopo alla den itan apo xtipima giati den ponousa!

    • Γιώργος Ιωαννίδης

      Θα ήταν καλό να είχε διαπιστωθεί και ιατρικά η συμπτωματολογία που αναφέρεις ώστε να αποκλεισθεί οποιαδήποτε οργανική αιτία. Αν θέλουμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα για το πότε κάτι έχει ή όχι παραφυσικά αίτια, θα πρέπει πρώτα να αποκλείουμε κάθε φυσικό/γνωστό αίτιο και στην συνέχεια να αναζητούμε απαντήσεις στο υπερφυσικό. Κάπως έτσι, δεν μπορώ να κρίνω τι ακριβώς σου συνέβη. Το σημαντικό είναι πως τώρα είναι όλα καλά. Έτσι, είτε λειτούργησε μαγικά η θρησκευτική θεραπεία που ακολούθησες είτε απλά ψυχολογικά, το συμβάν ανήκει πλέον στο παρελθόν.

  9. enepia se kapio giatro.pigena omws eklisia tin kiriaki agripnies kai proskinimata kai enio8a kalitera.omws stin arxi piga se mia ginaika pou elege xartia kai mou ipe gia tes tripes oti itan pou magei kai ekarfona me kai gia to metopo oti mou ekanan karfoma egkefalou gia na einai ola maura sti zwi m

  10. low

    εγω δεν θελω βιβλια που λενε τη ειναι η μαγεια αλλα βιβλια με διαφορα ξορκια και πως να κανεις μαγεια αν υπαρχουν απο που μπορο να τα βρω?

  11. giwrgos

    gia s giwrgos!!autoi pou katexoun kai pou katevazoun pneumata nekrwn an kapios 8eli na s kani kako mpori na katevasi pneuma nekrou kai na to diata3i na mini sto xoro pou menis???

    • Γιώργος Ιωαννίδης

      Αν κάποιος έχει την δύναμη να «κατεβάσει» πνεύματα δεν θα έχει την δύναμη και να τα «καθηλώσει» σε ένα τόπο; Το σωστό ερώτημα όμως δεν είναι αυτό, αλλά τι είναι αυτά τα πνεύματα που «κατεβάζει» και γιατί ένα πνεύμα να θέλει να προσκολληθεί σε ένα τόπο ή άτομο…