Όχι, δεν λύνω Μάγια!

15/10/12 by

Το τελευταίο διάστημα λαμβάνω πάρα πολλά μηνύματα από αναγνώστες της Αποφένειας και του mystery όπου μου ζητάνε να τους διαβάσω την μοίρα ή να τους λύσω κάποια κακόβουλα ξόρκια ή και άλλα απίθανα (όπως η περίπτωση μιας κυρίας κάποτε που ήθελε να διώξω τον αόρατο άνθρωπο που εγκλωβίστηκε στον μηρό της!)
Έχω παρατηρήσει πως ολοένα και σε μεγαλύτερο βαθμό, συνάνθρωποι μας τείνουν να αποδώσουν πιο εύκολα τελευταία, τα προβλήματα και τις στεναχώριες τους σε νεόφερτα άτομα της οικογένειας τους – π.χ. στην νέα σύντροφο του αδερφού ή στην καινούργια γειτόνισσα κ.ο.κ.
Πρόκειται ουσιαστικά για την ψυχολογία του scapegoatism όπου προβάλουμε στον «ξένο» όλα μας τα άγχη και τις ανησυχίες, θεωρώντας πως ο άλλος, με κάποιο ακαθόριστα διαβολικό τρόπο ευθύνεται για μια σειρά δικών μας προβλημάτων. Την ίδια στιγμή, τα ενισχυμένα αισθήματα αρνητικότητας (λόγο του κλίματος της Κρίσης) εξασθενούν την οξύνοια του ατόμου, «μαγνητίζοντας» προβλήματα και προβληματικούς ανθρώπους…
Πρόκειται με λίγα λόγια για μια κλασσική συμπεριφορά προβληματικής επικοινωνίας όπου η προσωπική μας Σκιά (εκείνο το κομμάτι της ψυχολογίας μας που συγκεντρώνει όλα τα απωθημένα, αρνητικά και αντίθετα στοιχεία του συνειδητού μας εαυτού) πέφτει σ’ αυτόν που γνωρίζουμε λιγότερο και που στην δική του συμπεριφορά διακρίνουμε κάτι το διαφορετικό, και επομένως ανησυχητικό!
Η διαφορετικότητα όμως δεν είναι αιτία φόβου. Ερμηνεύεται με αυτό τον τρόπο μόνο όταν υποσυνείδητα υφίσταται η αβεβαιότητα του «ποιος είμαι εγώ»! Έτσι, το άτομο αρνούμενο να δεχτεί ακόμη και την πιθανότητα πως έχει αδυναμίες και προβλήματα, θέλοντας να διατηρήσει την ψευδαίσθηση της ατομικής του ακεραιότητας, μεταθέτει την πηγή έξω και μακριά από τον ίδιο χωρίς φυσικά με τον τρόπο αυτό να λύνει κανένα πρόβλημα.
Μήπως αυτό σημαίνει όμως πως όλα μπορούμε να τα εξηγήσουμε ψυχολογικά; Ασφαλώς όχι! Είναι γεγονός πως ορισμένα άτομα καταφεύγουν στην κακόβουλη μαγεία για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, ή υπάρχουν άτομα που ακόμη και εν αγνοία τους (;) ενισχύουν την αρνητική ατμόσφαιρα γύρω τους.
Το πως ακριβώς συμβαίνει αυτό παραμένει μυστήριο (αν και σίγουρα εμπλέκονται αρκετοί παράγοντες που διαφέρουν ανά περίπτωση). Η αλήθεια όμως είναι πως οι περιπτώσεις αυτές είναι εξαιρετικά σπάνιες!
Έτσι, αν υπάρχει η σοβαρή υποψία της μαγείας -υποψία που θα πρέπει να συνοδεύετε με απτά στοιχεία και όχι απλές εικασίες- τότε εύλογα θα πρέπει να αναζητήσετε την βοήθεια κάποιου ειδικού αλλά κυρίως έμπιστου ατόμου, όπως και να απομακρυνθείτε από την επιρροή του θύτη.
Σε κάθε περίπτωση όμως, η μαγική «λύση» σας οδηγεί σε αχαρτογράφητα πεδία που μπορεί να φέρει περισσότερα προβλήματα (στην υγεία της ψυχής και του πορτοφολιού σας) παρά απαντήσεις. Και ως εκ τούτου, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως η ύστατη λύση, κυρίως από αυτούς που είναι ξένοι στις μαγικές Τέχνες!
Όσον αφορά εμένα, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω (για ακόμη μια φορά) τα εξής: δεν λύνω/δένω μάγια, δεν ασχολούμαι με μαγγανείες! Σας παρακαλώ, σεβαστείτε τους εαυτούς σας και αναζητήστε πρώτα τις απαντήσεις μέσα σας. Δεν είναι ντροπή να πεις πως έχεις κάνει λάθη, είναι όμως κρίμα να τα αρνείσαι.

Για την προσωπική σχέση μου με το occult, διαβάστε εδώ.
Έχετε απορίες για την Μαγεία; Ίσως σας βοηθήσουν αυτά τα 11 ερωτήματα.

Related Posts

Tags

Share This