Το Υφαντό του Βαμπίρ

18/04/10 by

Ένα από τα πιο κλασσικά και σημαντικά έργα της παγκόσμιας βαμπιρικής μυθιστορίας κυκλοφορεί στην χώρα μας σε λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Ars Nocturna.
Ένα παράξενο και πρωτότυπο σκοτεινό μυθιστόρημα με πολλές αναγνώσεις. Μια συναρπαστική ιστορία τρόμου αλλά και παραβολή πάνω στην ανθρώπινη φύση και τις κοινωνικές σχέσεις, με έναν ήρωα άκρως ρεαλιστικό, μακριά από τα στερεότυπα του είδους, το οποίο θεωρείται από πολλούς σύγχρονους κριτικούς το αρτιότερο μοντέρνο έργο πάνω στη θεματική του βαμπιρισμού!
Ο Δρ. Έντουαρντ Λιούις Γουέιλαντ είναι ένας ευυπόληπτος καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Νέο Μέξικο με μυστηριώδη προέλευση, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει από τον κοινωνικό περίγυρό του τη βαμπιρική του φύση. Είναι ο μοναδικός του είδους του και ζει ανάμεσα στους φυσιολογικούς ανθρώπους, απομυζώντας τους συνήθως δίχως να το συνειδητοποιούν, επιβιώνοντας με δυσκολία σε έναν περίπλοκο κόσμο όπου δεν πρέπει να γίνει αντιληπτός…
Το βιβλίο της Suzy McKee Charnas, Το Υφαντό του Βαμπίρ (πρωτότυπος τίτλος: The Vampire Tapestry) κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες σε μετάφραση της Βάγιας Ψευτάκη.

Related Posts

Tags

Share This